Søg på arkitekt

 

¾ designikon – Arne Jacobsen i børnehøjde


10-02-2011 13:24:00
 

En betydningsfuld producent


En betydningsfuld producent

 

Klassiker i fine farver


Klassiker i fine farver

 

Stoleeventyret


Stoleeventyret

 
print

¾ designikon – Arne Jacobsen i børnehøjde

Tænk på et tal…

Når du hører navnet Arne Jacobsen, strømmer der garanteret en række billeder af kendte designmøbler hen over din nethinde. Vi kender dem jo godt. De skønne og berømte stole, som den danske designer stod bag. Myren og Ægget er bare to eksempler på stole, som den talentfulde dansker stod bag. Men den mest kendte og mest solgte af hans designs er den skønne stabelstol med navn efter et tal, nemlig tallet syv.

Stoleeventyret

Syveren er fra 1955, hvor Arne Jacobsen designede den for møbelvirksomheden Fritz Hansen. Det viste sig at blive et sandt stole-eventyr, og Syveren er den mest solgte stol i Fritz Hansens historie. Selvom stolen efterhånden har mange år på bagen, er den stadig lige klassisk og stilfuld, og det enkle design gør den ideel til mange forskellige former for indretning. Den Syver stol, som de fleste nok kender bedst, er den enkle skalstol, men stolen fås også med armlæn, og siden 2005 har de kære små kunnet få deres helt egen designklassiker.

Klassiker i fine farver

Den børnevenlige version af Syveren svarer i størrelsen til ¾ af den originale stol. Den lille version af den store designklassiker fås i en række skønne og friske farver som orange, lime og ice blue. De bløde former, som stolen er så kendt for, er ideelle til børneværelset, og da stolen er af laminat, er den let at rengøre. Det samme gælder det forkromede stel. Så hvis børneværelset skal være lige så stilfuldt som resten af hjemmet, eller de små måske skal have et sted at sidde, når støvlerne skal snøres i entreen, så kan den lille Syver være et godt bud på en smuk løsning.

En betydningsfuld producent

Stolens sæde og ryg består, som den originale Syvers, af lamineret og formpresset finér. Udviklingen af stolen var en lang proces og kan ses som kulminationen inden for lamineringsteknik. En teknik som blev udviklet i løbet af 20'er og 30'erne af Søren C. Hansen, barnebarn til Fritz Hansen, grundlægger af fabrikken ved samme navn. Så ikke kun Arne Jacobsen skal krediteres for den stilfulde stol, men også producenten havde en meget vigtig finger med i spillet. Ligesom det også er Fritz Hansen, der har sendt den lille version af stolen til de 2-7årige børn på markedet.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk