Søg på arkitekt

 

bObles - Fra kravlegård til MoMA


21-08-2009 10:21:00
 

bobles


bobles

 
 
 
print
De multifunktionelle møbler fra bObles har taget den internationale designverden med storm. Møblerne, som styrker børns motorik fik sidste år en plads i butikken på Museum of Modern Art som et funktionsdygtigt eksempel på dansk formgivning lige nu.

Legende design
Søstrene Bolette og Louise Blædel har under navnet bObles skabt en serie multifunktionelle børnemøbler, der gør børns motoriske udvikling til en leg.

Da designeren Bolette Blædel var på barsel med sin første søn, fandt hun hurtigt ud af, at der var langt mellem møbler til børn, som appellerede til leg, kreativitet og fysisk udfoldelse og samtidig kunne leve op til hendes forkærlighed for godt, dansk design.

Motorik og kropslig selvforståelse
Sammen med søsteren, beklædningsdesigner Louise Blædel, fik hun derfor ideen til at skabe en serie multi-funktionelle møbler, som børn havde lyst til at lege med - og som voksne ville byde indenfor i stuen.

Ideen er blevet til en samling dyr med hver deres form og utallige funktioner, f.eks. en elefant, som både kan rides, gynges og kravles på, og som kan bruges som skammel eller bord. For ikke blot er bObles´ møbler iøjnefaldende som designobjekter i klare farver og geometriske former - de giver også børn en unik mulighed for at udvikle deres motorik og kropslige selvforståelse, mens de leger og bruger deres fantasi.

Skulpturelle dyr
Tumlemøblerne tager udgangspunkt i enkle geometriske former udskåret til stillistiske, skulpturelle dyr. Den praktiske funktion er et siddemøbel, men tumlemøblerne er designet til kreativ leg, hvor barnet stimulerer sin sanse-motoriske udvikling.

I stuen kan tumlemøblerne blive til sofaens puf, til kaffekoppen eller en skulpturel farveklat og i badeværelset indtager de en naturlig plads, da de ikke glider på det glatte gulv.

Børn skal da have det bedste!
Bolette Blædel mener, at det er vigtigt, at børn glæder sig over deres omgivelser, og at det de har også bliver værdsat af deres forældre:

”Bare fordi man er barn, skal man i mine øjne ikke nøjes med et ringere design end det, vi som voksne ville tilbyde os selv og hinanden. Børn skal da have det bedste!”

Siden de første dyr så dagens lys i 2005, har bObles bl.a. vundet designprisen Formidable og blev som prikken på i’et sidste år belønnet med en plads i butikken på det prestigefyldte MoMA i New York.

> Se produkterne


Skrevet af Julie Rokkjær Birch
E-mail: julie@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk