Søg på arkitekt

 

Wanschers Rungstedlund-serie


03-12-2010 09:13:00
 
 
 
 
print
Ole Wanscher levede og designede i en tid, hvor en række af dansk designs største ikoner også var på spil. Han var altså oppe mod eliten, men havde samtidig mulighed for sparring med- og inspiration fra den absolutte elite. Ikke dermed sagt, at Wanschers møbler ikke er på højde med datidens andre designeres kreationer – for det er de uden tvivl. Et pragteksempel på Wanchers evner er hans Rungstedlund-serie. En række møbler, der gør det muligt at møblere nærmest en hel stue. Særligt spisebordet med tilhørende stole viser Wanschers indiskutable designtalent, så står du og mangler et nyt spisebord, er det bestemt værd at tage et kig på et Wanchers vel nok mest kendte design.

’Bare’ et spisebord med stole?
Et ovalt bord og nogle stole. Det lyder ikke som noget, der kan være så meget hokus-pokus i at tegne og få produceret. Ikke desto mindre er Wanschers bud på et ovalt spisebord et rigtig godt bud. Der er tilhørende tillægsplader, så bordets længde kan udvides, og det enkle design i kvalitetstræ har gjort bordet til en selvfølgelig møbelklassiker. Også de tilhørende stole er i særklasse. De fås både med og uden armlæn, og når det kommer til sædet, kan der blandt andet vælges mellem læder og hestehår. P. Jeppesen begyndte at producere serien, da den kom til verden i 1967, og i dag er der gode muligheder for at købe et samlet Wanscher-møblement til spisestuen på auktion til en rimelig pris.

Kvalitet og fine træsorter
Wanschers designarbejde var baseret på hans studier af møbelkunstens historie, og han tog gerne udgangspunkt i ældre forbilleder og arbejdede videre ud fra dem. Især 1700tallets engelske møbler var en stor inspirationskilde for Wanscher, hvilket også tydeligt ses i udformningen af Rungstedlund-serien. Wanschers kreationer var altid udført i højeste kvalitet, og gerne lavet i dyre træsorter. De fleste af møblerne blev lavet efter de gamle snedkertraditioner, men i 1950erne begyndte designeren dog også at samarbejde med blandt andet P. Jeppesens møbelfabrik (i dag P.J. Furniture), og det blev Rungstedlund-serien senere et meget populært resultat af.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk