Søg på arkitekt

 

Unikke borde i historisk skiffer og stål


20-11-2008 14:13:00
 

Skifferplader med unikke historier.


Skifferplader med unikke historier.

 

Bord med overflade i linoleum.


Bord med overflade i linoleum.

 

Også papir anvendes som materiale hos Rübner.


Også papir anvendes som materiale hos Rübner.

 
print
Stål og århundreder gamle skiffertage udgør kernen i Rübners eksklusive kollektion af borde – Ikke 2 borde er ens, og med hvert møbel følger et certifikat med historien om den pågældende skiffers oprindelse.

Arkitektoniske bygninger fra det 19. århundrede blev i stor stil forsynet med smukke skiffertage.

I takt med at disse tage efterhånden skiftes ud, har designer Bente Rübner fundet en unik ny anvendelse af disse fantastiske tagplader. Skifferpladerne håndsorteres, rengøres, skæres op og bliver til lækre borde i et smukt og stramt design.

Det er dansk møbelarkitektur, når det er bedst.

120 år gammelt tag
”Faktisk var det en idé jeg havde ventet på siden jeg udskiftede mit gamle skiffertag,” fortæller designeren bag projektet, Bente Rübner, om den tanke, som i dag har udviklet sig til et spændende forretningseventyr med grundkoncepter som genbrug og unikke fortællinger i eksklusivt møbeldesign.

Virksomheden RÜBNER er i dag 6 år gammel, og byggede således i første omgang på ideen om at forvandle et 120 år gammelt skiffertag til unikke designborde.

Taget havde ligget på det gamle hus i Skanderborg, som Bente Rübner købte i 1989. Villaen var fra 1884 og trængte til istandsættelse – specielt taget trængte til udskiftning, da tagkonstruktionen havde sat sig.

Et eksklusivt brand
”Dengang gemte jeg de 1500 tagplader, fordi jeg syntes de var smukke. Men jeg vidste på daværende tidspunkt ikke hvad de skulle bruges til. Alligevel var jeg overbevist om, at den rigtige idé nok skulle komme på et tidspunkt,” fortsætter Bente Rübner.

Det blev begyndelsen på det, der i dag er blevet et eksklusivt brand.

For ideen kom til hende ti år senere, i 2002, og resten er virksomhedshistorie. Det viste sig nemlig, at hun havde ramt plet med den unikke kombination af stål og skiffer. Et luksuriøst genbrugs- materiale med en mere end 100-årig historie, kombineret med et stramt minimalistisk stålstel og udført i en meget høj håndværksmæssig kvalitet.

Skiffer, sten, linoleum og papir
Siden har Rübner udviklet endnu flere innovative designs. Kollektionerne omfatter borde af skiffer, sten, linoleum og sågar papir.

”Ideen med genbrug af de unikke skiffertage inspirerede mig til at realisere andre gode og holdbare ideer, hvis design alle er kendetegnet ved en blanding af enkelthed og funktionalisme, og hvor stofligheden i materialet er super vigtig. Fælles for alle produkter er, at hvert enkelt bord stadig har sin egen historie,” understreger designeren.

I dag bliver Rübners tre produktlinier solgt i 80 eksklusive møbelforretninger over hele Norden. Alle designs fra Rübner er 100 pct. danskproducerede.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk