Søg på arkitekt

 

Unge designere hædret med Møbelprisen 2008


30-04-2008 15:18:00
 

Busk + Herzog-design fra Globe Zero 4


Busk + Herzog-design fra Globe Zero 4

 

Busk + Herzog-design fra Magnus Olesen A/S


Busk + Herzog-design fra Magnus Olesen A/S

 

Busk + Herzog-design fra Magnus Olesen A/S


Busk + Herzog-design fra Magnus Olesen A/S

 
print
Busk + Herzog blev torsdag den 24 april hædret med ”Møbelprisen 2008” – et valg, foretaget af en enig jury og bifaldet af de mest respekterede repræsentanter fra møbelindustrien i Danmark.

”Møbelprisen” er den ældste udmærkelse til designere i den danske møbelindustri, og tildelingen af årets pris til makkerparret Busk + Herzog er derfor en flot anerkendelse af deres fremragende talent, som bl.a. udfoldes hos møbelproducenter såsom Magnus Olesen A/S og Globe Zero 4.

Flemming Busk f. 1967) og Stephan B. Hertzog (f. 1969) etablerede deres tegnestue i januar 2000, og er i dag blandt de mest vindende skandinaviske designere. Studiet designer kontormøbler, household produkter samt rådgiver i designstrategier mv. Deres designmæssige karakteristik er rene linjer og simple udtryk, hvor enhver dekoration typisk tjener et formål som en integreret del af møblet. Busk + Hertzog får desuden ofte deres inspiration fra former og linjer i naturen, og horisontale og vertikale linjer, kombineret med geometriske udformninger er deres varemærke.

Møbelprisen blev indstiftet af Dansk Møbelindustris Fond i 1969 for at støtte og opmuntre initiativ og bestræbelser, udfoldet til fremme af designudvikling, forskning og teknisk udvikling for den danske møbelindustri. Prisen blev første gang uddelt i 1970, og er efterfølgende blevet uddelt hvert år. Til prisen hører desuden et kontantbeløb på 100.000 kr. samt et diplom. Blandt de tidligere prismodtagere er bl.a. prominente design-ikoner som Hans Wegner, Børge Mogensen og Poul Kjærholm.

Bestyrelsen for Dansk Møbelindustris Fond bruger blandt andet følgende begrundelse for tildelingen af Møbelprisen 2008:

”Busk + Hertzog får prisen i anerkendelse af deres evne til at kombinere æstetiske, funktionelle og kommercielle kvaliteter i en lang række moderne møbler, der nok typemæssigt er vidt forskellige, men som alle kendetegnes ved et enkelt formsprog med udstrakt anvendelse af geometri og farver, der appellerer bredt til såvel et dansk som et internationalt publikum.”

Busk + Herzogs produkter udgør i dag mere end 40 pct. af omsætningen hos møbelproducent Magnus Olesen A/S, hvor man da heller ikke lægger skjul på, at det netop er den talentfulde duo, som gennem de sidste fem år har tilført virksomheden ny vitalitet og inspiration. Magnus Olesen A/S kan desuden kun nikke genkendende til ordlyden i begrundelsen for prisen. Virksomheden venter nemlig fortsat martkant vækst i salget – ikke kun i Danmark, men i høj grad også på vigtige eksportmarkeder som Tyskland og Japan, der er blandt Magnus Olesens største eksport- og vækstmarkeder.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk