Søg på arkitekt

 

Udstilling om brugskunst på Kulturhistorisk Museum Randers


14-08-2009 11:17:00
 

Richard Nissens Trævarefabrik


Richard Nissens Trævarefabrik

 
 
print
En vinreol, der kan udbygges i det uendelige, en rund peberkværn med et øje af metal og salatskåle, som ligner vikingeskibe. Sammen med blandt andet en hundesnor til en enarmet mand og prisbelønnede skærebrætter, er disse genstande en del af sommerens store særudstilling på Kulturhistorisk Museum Randers.

Richard Nissens trævarefabrik
Richard Nissens Trævarefabrik havde sit udspring i en lille bødkervirksomhed på Fyn. Siden kom den til Skive, hvor den med succes begyndte en industriel fremstilling af staver og bunde til smørdritler. I takt med fremgangen havde fabrikken brug for mere træ og flyttede derfor i 1919 til Langå i det skovrige Østjylland.

Her begyndte grundlæggerens søn Hans Nissen i 1930’erne ydermere en produktion af staver og bunde til almindelige tønder. Trævarefabrikken blev i disse år en af Langås største virksomheder. I Langå kom virksomhedens 3. generation til i form af Hans Nissens søn Richard.

Del af designbølgen
I 1950’erne og 1960’erne blev Richard Nissens Trævarefabrik i Langå en del af tidens populære danske designbølge. I samarbejde med den fremadstormende designer Jens Harald Quistgaard producerede fabrikken med stor succes brugskunst til ikke mindst det amerikanske marked.

Mange af produkterne er i dag klassikere inden for både dansk og internationalt design. I 1970’erne gik Richard Nissen solo, og over årene fandt hans skåle, peberkværne, vinreoler og skærebrætter vej til mange tusind danske hjem.

Udstillingen
Aldrig før er der fortalt så meget om dette stykke af dansk design- og industrihistorie, og i forbindelse med udstilligen har Kulturhistorisk Museum Randers udgivet kataloget "Form - fra tønder til trend".

Udstillingen løber indtil 30. august

Kulturhistorisk Museum Randers
Stemannsgade 2
8900 Randers C

Åbningstider:
Tirsdag – Søndag kl. 11–17
Gratis entré


Skrevet af Julie Rokkjær Birch
E-mail: julie@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk