Søg på arkitekt

 

Tom Dixon – en funky designer, der inspirerer


23-09-2010 14:06:00
 
 
 
 
print
Tom Dixon – en funky designer, der inspirerer

Selviscenesættelse ser ud til at være en dyd i designeren Tom Dixons verden. Han mestrer i hvert fald disciplinen til topkarakter, og det sætter gang på gang hans møbler på dagsordenen. Lige nu er den britiske designer på en vaskeægte turné verden rundt. Her besøger han udvalgte destinationer og udstiller en række møbler og lamper. København var det fjerde stop på designerens tour, og det satte igen fokus på Dixons univers. Den åbensindede designer har på et tidspunkt udtalt følgende: ”Jeg har lyst til at designe ting, jeg aldrig har prøvet før: bygninger og motorcykler; bøger og haver; mad og diskoteker, ja selv vandrensningsanlæg.” Dermed kan det heller ikke overraske, at den tunesisk fødte brite fandt på at tage på rock star lignende turne med sit design under armen. Dixons verden er fyldt med smukke møbler og kan helt bestemt inspirere til en meget kreativ indretning. Her viser Møbelbasen dig tre af hans mest populære designs som inspiration til en mere modig og sprudlende indretning i dit eget hjem.

Træstolen Peg

En stol, der hedder så simpelt et navn som Peg, lyder måske ikke umiddelbart særlig eksotisk eller interessant. Når der står Dixon under sædet, bliver det dog straks en ganske anden sag. Den enkle stol udført i træ fås i et væld af farver og med en kombination af lige linjer og helt runde ben er den enkel uden at blive kedelig. Void – ikke bare en lampe Void er en lyskilde, der fås i flere forskellige udformninger og farver. Der er tre metaller at vælge imellem, hvis man vil have en organisk formet lampe, der uden tvivl vil vække opsigt. Dixon er ikke uddannet indenfor design, men har bare valgt at tage springet, og i 2002 åbnede han sin egen virksomhed. Han ser det ikke som en forhindring, at han ikke er uddannet indenfor sit fag, snarere tværtimod: ”For mig var det en betydelig fordel, for det tillod mig at eksperimentere uden hæmninger – og at begå fejl. På den måde udviklede jeg min egen attitude.” 


Offcut-bænken

Bløde former med rå kanter er kendetegnene ved det enkle, men cool møbel ved navn Offcut-bænken. Som navnet antyder, er der tale om et møbel, der umiddelbart ikke ser særlig finpudset ud. De små skråstave, der er en del af bordets konstruktion, er en fin detalje, der får det afrunde bord til at se gennemtænkt og færdigt ud.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk