Søg på arkitekt

 

Tiden tænkt ind i huset


23-01-2007 16:11:00
 
Det store alrum kan rumme hele familen og den aktiviteter, så tiden bliver udnyttet optimalt
 
Under trappen er der plads til en hyggekrog til børnene med bænk, bord og stole samt kasser til legesager og bøger.
 
Til gengæld er stuen blevet en lille "voksenhule", der tager godt imod når ungerne er lagt.
 
print
Da familien Præstholm skulle bygge hus, blev tiden tænkt ind i huset allerede i idéfasen. Familien, der har to små børn på henholdsvis 2 og 5 år, forestillede sig en hverdag i det nye hus. Hvornår på dagen ville familien være samlet, hvor og hvordan. Men ikke mindst, hvordan kunne man tegne tiden ind i huset, så familien fik mest mulig tid sammen.

Det stod hurtigt klart, at tiden fra familien kom hjem om eftermiddagen til børnenes sengetid, havde det største potentiale for familiært samvær. Da det samtidig er på det tidspunkt på dagen, hvor madlavning fylder en del, blev køkken alrummet prioriteret som husets hjerte. Rummet skulle være rummelig nok til madlavning, snak, spil og leg.

Som på tegnebrættet blev køkken alrummet også i virkeligheden stor nok til det hele, og der er oven i købet en hyggekrog med bord, bænk og stole til børnene samt kasser med Lego, legetøj og børnebøger. Til gengæld blev stuen forholdsvis lille – faktisk kun halv størrelse af køkken alrummet. Grunden hertil er, at familien Præstholm med den lille stue ville have en hyggelig ”voksenhule”, hvor de tunge bløde lædermøbler tager godt imod, når ungerne er lagt i seng.

Det store køkken alrum har i øvrigt også den fordel, at når der er gæster i huset, står der aldrig én alene tilbage i køkkenet og laver maden. Alle er samlet i samme rum.

I dag har det vist sig, at det betaler sig at tænke sig om – og tænke tiden ind i huset. Filosofien bag det lyse rummelige køkkenalrum fungerer i hverdagen, hvor familien Præstholm får optimeret udbyttet, af den tid alle i familien er hjemme.


Skrevet af Mario Præstholm Riewerts (DJ)
E-mail: mario@ufnw.com
Website: www.ufnw.com
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk