Søg på arkitekt

 

Tekstiler med overdådige dekorationer


25-02-2009 14:14:00
 
 
 
print
Tunge tekstiler med sølvbroderi og luksuriøse stoffer i sirlige mønstre – Fortidens overdådige og organiske udtryk har fundet vej til de danske boliger, og bringer nu karakterfulde kontraster ind i det hvide hjem.

Tidens rene linjer og stramme, minimalistiske stil blødes med en ny stil op af mønstre, farver og masser af eksklusive effekter i indretningen. Det betyder et comeback til tekstilerne, som sætter stofligheden i centrum med et dekorativt pust til det klassiske, hvide look.

Ornamentale tekstilmønstre
Storsvungne blomstermotiver blander sig med ekstravagante mønstre, og temaet for den nye stil er et nostalgisk miks af udtryk.

Bag serien står designer Helle Vendal, som har hentet inspiration i nutidens strømlinede trends og krydret med en smag af tidligere tiders ornamentale tekstilmønstre.

Diva Home – by Helle Vendal præsenterer således nu tekstilmodens haute couture med en eksklusiv kollektion, som bringer luksus og high fashion ind i de danske hjem.

Det skaber et udtryksfuldt luksuslook i boligen, og serien byder for eksempel på skinnende stoffer, hvor fragmenter af historiske dekorationer er påtrykt i ekstra stor skala. Tekstilernes smukke mønstre og lækre kvaliteter giver med et smukt og stemningsfuldt udtryk den lyse indretning et karakterfuldt modspil.

Lydabsorberende luksus
Tekstilerne er dog ikke kun en køn kontrast til de kridhvide indretningstendenser. Kollektionens mange stoffer giver også akustikken et skub i den rigtige retning. For med mange store flader i glas, beton og træ når den moderne bolig nemt et generende lydniveau.

Men uanset om det gælder gardinerne til vinduet, dekorativ udsmykning til stuens vægge eller store puder, puffer og tæpper, sikrer tekstilerne en god akustik i boligen.

Stofferne absorberer ganske enkelt lyden, så hyggesnakken omkring middagsbordet ikke forstyrres af rungende toner.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk