Søg på arkitekt

 

Svanemærket – nu også inden for børnemøbler


12-10-2009 15:16:00
 

Stoolesk


Stoolesk

 

Frame Chair


Frame Chair

 
print
Som den første danske producent af børnemøbler har Collect Furniture fået svanemærket flere af sine møbler. Svanemærket viser, at et produkt er blandt de mindst miljøbelastende i den pågældende varegruppe. Stool, Stoolesk og Frame Chair er navnene på de møbler, som indtil videre har fået en blåstempling for deres hensynstagen til miljøet – målet er, at hele Collect Funitures sortiment af børnemøbler skal være svanemærkede i 2011.

Sundhed og bæredygtighed en selvfølge
Sundhed, bæredygtighed og økologi burde være en selvfølge, når det gælder produkter til børn. Det mener Frédéric Collette, som er ansvarlig for design og produktion af Collect Furnitures kollektioner. Han trækker på sin personlige erfaring som far til to drenge og er derfor fuldt ud bevidst om, at det kan være vanskeligt at vurdere de mange forskellige mærkninger og varedeklarationer på møbler. Derfor mener han, at det enkle Svanemærke er en god metode til at dokumentere Collect Furnitures miljøvenlige børnemøbler. ion

Hvorfor svanen?
Det letgenkendelige Svanemærke viser, at Collect Furnitures møbler til den yngre målgruppe tager hensyn til miljøet – og så er mærkningen samtidig en garanti for god kvalitet. Produktion, holdbarhed, materialer og emballage er blot nogle af de områder, hvortil Svanemærket stiller høje krav. At kravene også overholdes, kontrollerer Miljømærkning Danmark, som administrerer Svanemærket.

Den rigtige vedligeholdelse
Vedligeholdelse er afgørende for møblernes holdbarhed – og holdbarhed er nøglen til at en mindsket miljøbelastning. For at sikre at Collect Furnitures møbler lever op til Svanemærkets krav om holdbarhed, testes møblerne for deres styrke og stabilitet på Danmarks Teknologiske Institut.

Når først møblerne står i de danske stuer, er det de nye ejeres ansvar at vedligeholde møblerne, så de holder sig stærke og pæne mange år frem i tiden. Nænsom rengøring er den del af den vedligeholdelsesproces. Børnemøblerne fra Collect Furniture leveres derfor med en brugsanvisning, som blandt andet giver udførlig vejledning i miljørigtige vedligeholdelse.


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk