Søg på arkitekt

 

Succesfuld møbelmesse i Köln


29-01-2010 14:37:00
 
 
 
 
print
En af verdens største møbelmesser er netop overstået i denne uge. Der er tale om den verdensberømte internationale møbelmesse i Køln, IMM Cologne. Messen har fokus på trends og innovation inden for boligmøbler. Den netop overståede messe havde 1.053 udstillere og cirka 100.000 besøgende, hvilket er lidt flere udstillere end sidste år og cirka samme antal besøgende. Danmark er også repræsenteret ved messen, der hvert år repræsenterer de nyeste tendenser.

Innovation og overblik
IMM Cologne har udstillere fra over 50 lande og er godt på vej til at udvikle sig til Europas mest innovative møbelmesse. Den opfylder alle de markedsorienterede kriterier og byder på optimale forudsætninger for business og networking i internationalt format. Messen formidler et bredt og dækkende overblik for de internationale indkøbere, der kan bevæge sig rundt i messens 16 udstillingshaller. Messecentret i Køln er systematisk opdelt og viser møblerne på en enkel og flot måde.

De fire hovedtendenser for 2010
Hvert år beder messen et internationalt trendboard team om at skabe et overblik over tendenserne indenfor boligindretning og møbeldesign i 2010. I år 2010 er de fire hovedtendenser; rehab, discipline, comfort zone og trickery. Rehab er en tendens, hvor boligen er indrettet endnu mere enkelt og simpelt end hos minimalisterne. Discipline repræsenterer en tendens med møbler, der holder uden at være gamle kendte klassikere – det vil sige nyklassikerne. Comfort zone-indretningen er for hjemmehygge-typen, der helst vil sidde hjemme i sofaens trygge miljø. Trickery er nye og fancy møbler, som eksempelvis ligner plastik, men egentlig er træ – det er overraskende design.

Hele verden i Køln
Det interessante ved messen, er at den repræsenterer design fra hele verden lige fra Japan over Rusland, Vietnam, Malaysia til Italien. Og de fleste møbelproducenter har fokus på innovativt design, hvilket nærmest gør udstillingen til en kunstmesse af skulpturelle objekter. På messen blev prisen, "Interior Innovation Award" uddelt, hvor blandt andet bordet Nomad fra den hollandske møbelproducent Arco vandt i kategorien innovativt materiale. Bordet er lavet fuldstændigt i træ uden metal til at samle den med. Mens Eve-stolen fra italienske Cassina vandt for bedste detaljer, der blandt andet er skjulte sømme og gennemførte linjer.


Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk