Søg på arkitekt

 

Sort er, og vil altid være, den nye sort


23-12-2010 11:37:00
 
 
 
 
print
Farven sort. Klassisk. Tidløs. Enkel. Kedelig? Det er selvfølgelig op til den enkelte at vurdere, hvordan sort passer ind i hjemmets indretning, men den mørke farve er nu en gang et helt klassisk valg i mange sammenhænge, og en af de helt store forcer og hovedargumentet i mange situationer er naturligvis at sort passer til alt. Eller måske er det bare alt det andet, der passer til sort? Der er under alle omstændigheder noget definitivt over det sorte, og farven vil nok til alle tider være velkommen i større eller mindre mængde i en moderne boligindretning.

Overraskende effekt

Nogle gange kan den sorte farve dog godt forekomme som et lidt overraskende valg. Fx når det gælder lamper. Her er lyset jo det essentielle, og sort er derfor en direkte modsætning i forhold til lampens funktion. Det kan give en dunkel belysning at vælge en sort lampe, men det kan også give en overraskende og flot effekt. Her viser møbelbasen.dk dig tre bud på lamper, der i den grad overrasker, og som kan gøre det ud for en version af ’den lille sorte’. Nu udenfor klædeskabet.

Den lysende gnaver

Bordlampen fra Moooi er på en gang sjov og på en måde lidt uhyggelig. Den sorte kanin sidder og gemmer sig under lampens skærm, og gør det ud for en noget anderledes lampefod. Kaninen med pæren i orden er designet i 2006 og er siden blevet en temmelig kendt lille figur. Selvom lampen er sort, så giver den en blødt og fint lys, til dels på grund af skærmens blanke inderside. Så har man mod og humor, så kan den sorte kanin med lys i, fungere som et godt alternativ til en helt almindelig, og måske lidt mere kedelig lampe.

Unfold – en ledløs lampe

Lamper er som regel skabt i hårde og ikke bøjelige materialer som stål, glas eller plastik. Her skiller lampen Unfold fra Muuto sig ud, for den er helt blød og bevægelig. Den er fremstillet i gummi, og når den bare hænger i loftet, er det ikke sikkert, at man vil bemærke dens særlige egenskaber. Det vil man til gengæld, hvis man rører ved den enkle lampe, der let giver efter. Svenske ’Form Us With Love’ har designet lampen, som fås i fem farver. Den sort-grå version er cool og bevarer et seriøst udtryk på trods af det ellers sjove gummidesign.

Coles utrolige blomst

Den newzealandske designer Jeremy Cole er hjernen bag den opsigtsvækkende og meget skulpturelle lampe Blossom. Der er tale om en stor og prangende lampe, der er udformet i porcelæn, og som kræver meget at sine omgivelser. Hvis lampen til gengæld får den plads og det fokus, som den fortjener, er den uden tvivl et kunstværk i sig selv. Inspirationen til de organiske former er hentet i New Zealands natur, og lampens udtryk sender da også tankerne hen på en harmonisk naturlig skabning.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk