Søg på arkitekt

 

Sengelamper for enhver smag


17-12-2010 13:38:00
 
 
 
 
print
Lamper en nu en gang ikke bare lamper. De er en vigtig del af indretningen i alle hjemmets rum, men soveværelset kan godt være et af de steder, hvor vi springer lidt let over, når der skal indrettes. Det er bare en skam, for hvis man ser sig omkring, er der uendelige muligheder, også når det gælder lys til godnatlæsningen i soveværelset. Her i den mørke tid skal der ekstra lys til, og med kulde og sne udenfor er det fristende at blive i sengen lidt længere. Eller måske putte lidt tidligere end ellers. Møbelbasen giver i denne uge tre bud på skøn belysning, der både vil pynte og give lys over hovedgærdet.

Funky Dixon

Tom Dixon er kendt for skarpt og humoristisk design, og lampen Pipe Wall Light er ingen undtagelse. Den findes i to farvekombinationer, og det meget enkle design brydes af de utraditionelle farver. Hvad end det er et råt og maskulint præg, man ønsker at give sit soveværelse, eller en mere yndig og feminin farvepallet der er i spil, så vil en af Dixons lamper gøre underværker. Mangler man mere lys i soveværelset, og er blevet helt forblændet af de lysende rør, så fås Pipe lamperne også til at hænge i loftet og stille på natbordet.

Retro klassikeren

AJ lampen er opkaldt efter sin skaber Arne Jacobsen. Og med som så meget andet Hr. Jacobsen havde fingrene i, så er AJ lampen blevet en utvivlsom klassiker indenfor lamper. Det asymmetriske og skæve formsprog kombineret med lampens enkelthed gør, at den stadig den dag i dag passer ind i det moderne hjem. Mere end 50 år efter at danskerne for første gang kunne anskaffe sig en AJ lampe, produceres den stadig, og nye farver kommer jævnligt til. Her er altså tale om en lampe, som man roligt kan investere i, hvis man vil være sikker på at have stilfuld og moderigtig belysning i de private gemakker mange år frem i tiden.

Enkel romantik

Enkelthed, et romantisk look og god funktionalitet, det er hvad lampen Årstid fra IKEA kan tilbyde. Og det er jo egentlig heller ikke så lidt, lampens lave pris taget i betragtning. Den svungne sølvfarvede arm som lampen sidder på, kombineret med den hvide skærm beklædt med plisseret stof, giver et yndigt udtryk, og lampehovedets vippefunktion gør det let at få lyset lige derhen, hvor man vil. Skærmen gør, at lyset bliver behageligt og ikke for skarpt, og så tændes og slukkes lampen ved hjælp af et let træk i en lille kæde, der dingler ned fra selve lampen. Det er da hyggeligt.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk