Søg på arkitekt

 

Romantik i køkkenet


19-05-2011 13:49:00
 
 
 
 
print
For efterhånden mange år siden sneg romantikken sig ind i den danske boligindretning. Oldemors arvestel blev sat til pynt i stuen, mens quiltede og blomstrede tæpper og hvide, afskallede vitrineskabe fandt en plads i hjemmet blandt de mere nutidige møbler. Ind kom en nyfortolkning af svundne tiders stil.

Hygge og personlighed
Den romantiske stil er måske nok den af nyere tids boligtrends, som har overlevet længst i dansk indretning. Og køkkenet er ingen undtagelse: ”Længslen efter det nostalgiske er en trend, der altid lever. Originalt gammelt som arvestykker eller nyt med slidtage. Ikke mindst i køkkenet er den populær. For mange danskere handler det nemlig om at skabe stemning, hygge og personlighed i det rum, som er husets vigtigste,” siger Margrete Møller Sørensen, som er brandmanager hos Tvis Køkkener. ”Den nostalgiske stil kan alle tre ting på en gang, og så er den anvendelig både i det gamle og det nye hus.”

Til både nyt og gammelt
Uanset om man har købt et moderne parcelhus eller selv bygget en spritny villa, kan netop den romantiske stil være med til at bryde den minimalistiske og kølige stemning og give kant til indretningen. Og er man bosat i en ældre citylejlighed med stuk, høje paneler og plankegulve passer denne stil også flot ind. I sidste ende er det blot den personlige stil og smag, der afgør, om det romantiske køkken er den vej, man ønsker at gå i sin indretning.

Hjemmets hjerte
Køkkenet er hjemmets hjerte, og det skal indretningen naturligvis bære præg af. I Tvis’ romantiske køkken er der rig mulighed for at gå helt i detaljen. Det kan fx være i valget af sprosser, små skuffer under lågerne, frisider med riller, vinreolkryds og emhætteskærm – små detaljer, som er med til at give køkkenet et personligt præg. Tilsat hyggelige loppefund, smukke tekstiler eller nostalgisk belysning er den romantiske stil i hvert fald gennemført…


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk