Søg på arkitekt

 

Robuste møbler i genbrugskork


06-02-2009 13:02:00
 

Børnestolen Cub.


Børnestolen Cub.

 

Cortiça Chaise Lounge.


Cortiça Chaise Lounge.

 

Skammelen Sway.


Skammelen Sway.

 
print
Produktionen af vinpropper giver kork til overs – og det har den amerikanske designer Daniel Micahlik brugt til at udvikle en række spektakulære korkmøbler, der med deres specielle materiale åbner op for nye og spændende muligheder. Hvad kan der blive ud af en vinprop?

Hvad kan der blive ud af tusind vinpropper? Svaret har du her: Flotte, usædvanlige og usædvanligt funktionelle møbler, skabt af rene genbrugsmaterialer og med det på én gang rustikke og elegante udtryk, som kun den amerikanske designer, Daniel Michalik, kan levere.
Således er alle hans møbler håndlavet og formet i kork, som er tilovers fra vinpropindustrien. Eftersom kork som bekendt er 100 procent vandtæt og uigennemtrængelig for råd og svampevækst, er møblerne oplagte til brug såvel indenfor i det trendsættende hjem som ude på terrassen.

Bæredygtigt og unikt materiale
”Mit arbejde fokuserer på at forske i og udvide anvendelsen af utraditionelle materialer. Kun undersøgelse af nye materialer kan føre til innovative produktionsmetoder og nye måder at interagere med miljøet. Mit seneste arbejde indbefatter således det rige potentiale i kork; et engagerende, miljømæssigt ansvarligt materiale, som er fuldstændig bæredygtigt og genanvendeligt. Med dette nye arbejde har jeg forsøgt at udforske det dybe potentiale i dette vidunderligt taktile materiale,” skriver Daniel Michalik på sin hjemmeside.

Herunder følger nogle eksempler på designerens arbejder:

Cortiça Chaise Lounge
Cortiça er en fuldstørrelse liggestol med masser af plads til alt fra hoved til hæl og alt derimellem. Liggestolen er lavet af kork som er et biologisk nedbrydeligt naturligt materiale, dette gør den let og naturligt vandtæt (den kan også flyde) og modstandsdygtig mod råd og mug. Den buede form gør det muligt at rokke fra side til side i stolen uden at den vælter og med en følelse af stor stabilitet.

Resultatet er en følelse af både vægtløshed og støtte.

Cub og Sway – stol og skammel
Børnestolen Cub er et resultatet af designerens ønske om at udvikle sin egen teknik til støbning i granuleret kork. Støbt kork danner en tæt, usædvanlig tekstur, meget attraktivt og spændende for øjne og små børns hænder. Daniel Michalik håber desuden i fremtiden at tilpasse teknikken til at producere en version i voksenstørrelse.

Sway-skammelens centrale kolonne, placeret direkte under brugerens rygsøjle, er fleksibel og solid kork, mens resten er perforeret. Resultatet er et sæde, der flekser og vipper under vægten af brugerens mindste bevægelse. Brugerens muskler forbliver en smule aktive ved opretholdelse af balancen, hvilket forbedrer arbejdsstilling og blodomløb. Skammelen har vist sig god som kontor- og computerstol, der gør det muligt at bevæge sig mens man arbejder.

Der eksisterer, så vidt vides, i øjeblikket ingen danske forhandlere af produkterne. Læs mere på www.danielmichalik.com.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk