Søg på arkitekt

 

Plastic fantastic


07-04-2011 13:21:00
 

Flora


Flora

 

Louis Ghost Chair


Louis Ghost Chair

 

JET


JET

 
print
Plastic fantastic

Plastik er et materiale, som mange har et ambivalent forhold til. På den ene side er det let, praktisk og super nemt at have med at gøre. På den anden side kan det ikke repareres på samme måde som træ, det er svært at genbruge, og så er det ikke altid, at plastik har et lige så æstetisk udseende som mange andre materialer. Ikke desto mindre omgives vi af plastik hele tiden, og efterhånden findes en hel del møbler i det særegne materiale. Her er tre bud på plastikstole, når de er bedst - både indenfor og udenfor.

Louis Ghost Chair

Kartell er producenten bag den efterhånden klassiske plastikstol Louis Ghost Chair, som er designet af Philippe Starck. Han er indbegrebet af italiensk møbeldesign, og når det gælder plastikstole, må man sige, at hans Louis Spøgelsesstol er det samme. Med den runde ryg og de brede armlæn virker stolen pompøs på trods af det lette materiale. Stolen er formet i polykarbonat og kan stables. Den fås i en række skønne gennemsigtige kulører, men bliver også lavet i gennemfarvet mat sort og hvis plast.

Flora

Det er svært ikke at komme til at tænke på en yndig blomst, når man ser stolen fra Muubs. Og dens navn har da også klare referencer til planteriget, den hedder nemlig Flora. Stolen er udformet i det efterhånden meget brugte plastik materiale polypropylene, men dens utraditionelle form og de friske farver giver den et meget specielt udtryk. Benene på stolen fås i både hvid og mørkegrå, mens sæderne findes i flere farver. Hvad med en lille blomst eller måske en klar rød? Hvad end det er stuen eller haven, der trænger til en ny stol, vil Flora uden tvivl pynte.

JET

Klassens tykke dreng. Det er ikke det man sædvanligvis helst vil forbindes med, men i denne her sammenhæng er det helt klart ment som et kompliment til den buttede og søde stol fra Softline. lPlastik lænestolen er designet af Valerio Bottin, og dens skulpturelle udseende leder ved første øjekast tankerne lige så meget i retning af en kunstgenstand, som i retning af en stol. Den formstøbte JET er let at holde ren og med det runde og legesyge udtryk, vil den uden tvivl gøre lykke hos familiens yngste. Men – mon ikke også den ældre generation vil få smil på læben ved synet af den sjove stol. Og bedstefar vil garanteret også nyde at sidde i den, især hvis han lige får en pude eller to i ryggen.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk