Søg på arkitekt

 

Planlagt rod og stoflighed i stærke farver


15-01-2008 11:50:00
 

Gardindesign på prøve


Gardindesign på prøve

 

Plads til mere stoflighed i designet


Plads til mere stoflighed i designet

 

Stærke farver og elegance


Stærke farver og elegance

 
print
Moden i 2008 dikterer stadig simpelhed og funktionalitet i indretningen af hjemmet. Til gengæld bliver der plads til mere stoflighed i designet og skrigende kontrastfarver

Minimalismen, der allerede i 2007 var på retræte, får i 2008 endnu et hak i tuden. Funktionaliteten og enkeltheden er bibeholdt, men designet og udtrykket i vores indretning er blevet mere kreativt. Vi vil nemlig gerne signalere overskud, og der skal være plads til at koble af og gå off-line i vores ellers travle hverdag. Visionerne om årets mode kommer fra Jette Danholm Kristiansen, indretningsarkitekt hos virksomheden Faber.

”Vi vil gerne have et fællesrum, hvor vi både kan lege og slappe af. Det vil sige, at det er her bordfodboldbordet står sammen med sækkestolen. Men der skal også være plads til ungernes togbane på gulvet, for her må der gerne være lidt rodet, ” fortæller hun.

Stærke farver og elegance
Det fælles legerum kalder på stærke farver og mønstre i møblementet, hvilket også afspejler sig i gardinets design. I det hele taget må gardinet gerne være med til at forandre og variere rummet. Derfor skal det have mønstre, der i sig selv skaber udtryk, og som står stærkt eller svagt afhængig af lysindfaldet. Det kunne være i form af et gennemsigtigt screen-gardin med et levende grafisk udtryk i en markant farve såsom lilla eller turkis. I køkken-alrummet skal farvevalget til gengæld være mindre sprælsk. Til det siger Jette Danholm Kristiansen:

”I køkken-alrummet vil vi gerne kunne byde vores spisende gæster indenfor, så her er elegance meget vigtigt. Varme, dybe farver såsom brun i kombination med hvid eller blå vil være stilsikre farvevalg i 2008. Som en del af elegancen vil også være legen med stofligheden, eksempelvis en blank flade sat over for en mere grov tekstur.”

Gardindesign på prøve
Når gæsterne er taget hjem, og vi skal hygge os foran fjernsynet i tv-stuen, kommer gardindesignets funktionalitet virkelig på prøve. Der skal skærmes af for unødigt lysindfald, men der skal ikke være tale om en decideret mørklægning. Her har Faber forbedret deres Miniplissé med et nyt kliksystem, der lukker tæt og dermed eliminerer lyssprækken imellem gardin og karm.


Skrevet af Redaktionen
E-mail: info@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk