Søg på arkitekt

 

Onecollection leverer møbler til klimakonferencen


26-11-2009 13:48:00
 

Møbeldesigner Erla Solveig Óskarsdóttir


Møbeldesigner Erla Solveig Óskarsdóttir

 

Bessi-stolen, der skal lægge ryg til klimatopmødet


Bessi-stolen, der skal lægge ryg til klimatopmødet

 

Bessi findes i et hav af materialer


Bessi findes i et hav af materialer

 
print
På Glyptoteket elaborerer en lang række møbeldesignere i disse dage over temaet “kan en stol fremme dialog?” med inspiration i det forestående klimatopmøde. Om få uger skydes topmødet i gang, og her er det Onecollections Bessi-stol, der skal stå den endelige test. Det er nemlig Bessi-stolen, tegnet af islandske Erla Solveig Óskarsdóttir, der skal lægge ryg og sæde til, når FNs klimatopmøde afholdes i København den 7.-18. december.

Virksomheden, alle bejler til
Ringkøbing-virksomheden Onecollection stod for nylig for en eksklusiv VIP-lounge til IOC-konferencen i Bella Centret, og nu skal de levere 2.000 stole og 300 specialudviklede borde til klimatopmødet, alle tegnet af den islandske arkitekt Erla Solveig Óskarsdóttir.

Islandsk elegance og siddekomfort
Óskarsdóttir (1957) er uddannet fra Danmarks Designskole i København. Hun har sit eget designfirma, Oskars Design, i Reykjavik, hvor hun også bor. Onecollection har siden 1997 samarbejdet med Erla, og hendes speciale er stole i et elegant, organisk design med stor siddekomfort. Dette ses ikke mindst i Bessi-stolen, hvis lette organiske designudtryk forener møbelkunst med varig siddekomfort og ideelle brugsegenskaber. - Der er tale om brugsmøbler, hvor bæredygtighed og komfort er i højsædet, de er lette at flytte rundt med og så er de oven i købet æstetisk smukke. Så vi er sikre på, at mødedeltagerne kommer til at sidde både behageligt og bæredygtigt under de vigtige klimaforhandlinger, understreger Henrik Sørensen, direktør i Onecollection. Udover Bessi-stolen er Formel B og plaststolen Ames Einn eksempler på Óskarsdóttirs usædvanlige talent, som tusindvis af internationale klimatopfolk altså vil blive præsenteret for i december.

Bæredygtigheden er sikret
Bordene er lavet i dansk ask, en ressource som er lokal og som derudover bør anvendes nu, da træsorten er angrebet af sygdommen toptørre, som på sigt vil udrykke træsorten helt. Bordpladen er beklædt med linoleum, som er et naturprodukt lavet af bl.a. linolie og sand, der ikke kræver anden behandling end vedligeholdelse med sæbevand. -Man har fundet det vigtigt at tænke bæredygtighed ind i møblerne qua den globale opvarmning, som er temaet for topmødet, forklarer Henrik Sørensen. Stolene er da også blevet valgt, netop fordi de kan ændres og genanvendes til andre formål efter topmødet.


Skrevet af Ann Bille Simonsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk