Søg på arkitekt

 

Oakleaf – at turde være anderledes


06-03-2009 08:17:00
 
 
 
 
print
Agern og egeblade var designeren Agnar Ferchlands utraditionelle inspirationskilder, da han skabte hvilestolen Oakleaf – det er et anderledes møbel, formfuldendt og på én gang repræsentativ og præsentabelt.

En eftermiddag for nogle år siden gik en mand en tur i skoven. Her samlede han et nedfaldet egeblad op og kom uvilkårligt til at tænke på, at dette i grunden godt kunne blive til en fantastisk stol.

Umiddelbart en usandsynlig begivenhed og en association, der ikke forekommer logisk, men ikke desto mindre virkelighed.

Manden var nemlig designeren Agnar Ferchland, og stolen, som han netop havde fået den første, spæde idé til, var hans ekstraordinære Oakleaf-stol.

Stol og skammel i en helhed
Fjorten måneder senere var Agnar Ferchland klar til at introducere stolen for verden, og her har den såmænd været lige siden.

Siden er det grafisk appellerende design blevet til et internationalt elsket møbel, som sammen med sin skammel, elegant udformet som et agern, udgør den fascinerende helhed i en usædvanlig og bredsædet, behagelig hvilestol.

”Det var vigtigt for mig at skabe en innovativ og dog funktionel stol. Samtidig var det mig magtpåliggende at leve op til standarderne for klassisk dansk møbelkvalitet, ved ikke at gå på kompromis med valg af materialer, håndværk og detaljer,” fortæller Agnar Ferchland om stolen med en af tidens mest inspirerende og skulpturelle siddekvaliteter.

Egeblad i stof og læder
”Jeg ser Oakleaf som en ny klassiker, der reflekterer vores langvarige danske designtraditioner. Eksempelvis nægter jeg netop at gå på kompromis med hverken materialer eller håndværk i nogen som helst del af fremstillingen af denne stol,” understreger designeren og forsikrer, at man faktisk sidder lige så godt i stolen som man umiddelbart skulle tro.

Både stolen og skammelen er bygget på en rustfri base, kan dreje 360 grader og vil med sit unikke præg til enhver tid danne et naturligt centrum i stuen, på kontoret, i konferencemiljøet eller lignende.

Den fås i materialerne læder og fire forskellige typer stof, alt sammen i en bred vifte af farver.

Idet stolen kun sælges i særligt udvalgte butikker, vil det være en god idé at besøge producentens hjemmeside for yderligere information om forhandlere.

Læs mere om Ferchland, klik her!


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk