Søg på arkitekt

 

Nyt liv til terrassen


14-04-2011 10:17:00
 

Fra samtalekøkken til samtalehave


Fra samtalekøkken til samtalehave

 

En let planke


En let planke

 
print
Nyt liv til terrassen

Efter den første forsmag på forårsvejrets lune temperaturer, står vi danskere på spring for at komme ud i haven. Nogle af os for at pleje og passe de farverige forårsblomster, som titter frem, andre for at lave bålmad med familien og andre igen for at sikre sig, at terrassen har det helt rigtige look, når den inden længe skal ære vært for sommerens gæster til grill og hygge.

Fra samtalekøkken til samtalehave

”Haven repræsenterer det, vi higer efter. Vi arbejder inden døre og er i dagligdagen så langt fra elementerne. Vi længes efter naturens dufte, lyde og skønhed, og i haven får vi det i mikroform”, siger forskningschef Marianne Levinsen fra Fremforsk, Center for fremtidsforskning. Og det er måske ikke helt forkert, for hvad er også bedre end en tur i skoven eller lidt afslappende havearbejde, når solen skinner fra en skyfri himmel. Hun forudser samtidig, at haven i løbet de næste 5-10 år får endnu større fokus. Haven skal være rum for samtale, god mad og leg. I de seneste år har hjemmet været vores rum for iscenesættelse, men nu flytter vi altså samtalerummet fra køkken og badeværelse til haven, mener Marianne Levinsen.

En let planke

Haven anno 2011 skal indeholde langt mere end blot en traditionel terrasse i forlængelse af stuen. Derfor har virksomheden Wimex skabt en ny terrasseplanke, EasyPlank, med det formål at understøtte vores behov for at skabe et helt unikt havemiljø. ”EasyPlank giver utallige muligheder for at skabe et unikt resultat. De mange farver, overflader og kombinationer betyder, at man kan skabe præcis det udtryk, man ønsker” fortæller Erik Bach, direktør for Wimex. De miljørigtige og vedligeholdelsesfri terrasseplanker, EasyPlank, er produceret af træsmuld og genbrugsplastic som yoghurtbægre og drikkeflasker, og der er tænkt miljø hele vejen igennem processen, så alle materiale igen kan indgå i naturens kredsløb. Plankerne fås desuden i ekstra lange længder og har vedbare overflader.

Fra det traditionel til eksperimentel

EasyPlank kan anvendes både til opbygning af den traditionelle terrasse, men de mange farver og kombinationsmuligheder giver samtidig mulighed for at eksperimentere med plankerne helt andre steder i haven. Det handler om at skabe, små unikke oaser rundt omkring i havens afkroge. ”Vores kunder er begejstrede for, hvordan EasyPlank tager højde for deres livsstil og holdninger. Tid er en mangelvare i dag, og her passer EasyPlank godt ind, fordi plankerne ikke kræver traditionel vedligeholdelse. De skal ikke rengøres med vand og sæbe; aldrig hverken afdækkes, afslibes, farves eller olieres. I stedet kan man bruge tiden sammen med familien og skabe det havemiljø, som passer den enkelte person og familie allerbedst,” forklarer Erik Bach.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk