Søg på arkitekt

 

Nyeste trend i badeværelset: Selvforkælelse og individuel stil


20-01-2008 16:45:00
 

Pejs og musik i badeværelset


Pejs og musik i badeværelset

 

Teak og valnød indtager rummet


Teak og valnød indtager rummet

 
print

Der ruller en bølge af nye badeværelser ind over landet, som gør op med traditionen om badeværelset som blot et funktionelt rum, blottet for nogle af de værdier, som vi oplever i husets øvrige rum.

Derfor er badeværelset i mange boliger blevet større, og de ekstra kvadratmeter fortæller om rummets nye betydning i hjemmet. Badeværelset er blevet stedet, hvor man trækker sig tilbage til, kobler af, og frem for alt dyrker sig selv. Selvforkælelsen er i højsæde og er blevet en prioritet i hverdagen for mange.

 ”Badeværelset er blevet et rum, som gerne må afspejle vores personlighed og passe til vores individuelle stil. Rummet skal bruges til selvforkælelse og det skal kunne ses, at vi har indrettet det helt til os selv. Derfor ser vi langt flere forskellige trends på vej ind i badeværelset end tidligere, ” forklarer Niels Kjær Jensen, designer hos Kvik, som har specialiseret sig i badeværelsets nye betydning.

Pejs og musik i badeværelset
En af de nye trends er, at vores personlighed afspejles i de nye møbler, som vi sætter ind i badeværelset. Det er alle ting, som vi elsker uden for badeværelset og nu vil forkæle os selv med, når vi kobler af. Lænestole, pejs, musikanlæg, lysekroner bliver stadig mere udbredte ingredienser i det nye badeværelse, hvor hyggen prioriteres stadig højere. Kun fantasien sætter grænser når badeværelset skal indrettes.

”Lige nu og her er hvidt i hvidt stadig et populært valg, og når stilen er gennemført, så holder det. Men fremover vil der komme mere personlighed ind i badeværelset. Vi tør mere, når rummet skal nyindrettes,” lyder Niels’ forventninger til fremtidens bad.

Teak og valnød indtager rummet
En af de nye trends er organiske materialer, som bryder de hvide flader og giver en lidt blødere stemning, som netop understreger velvære-følelsen. Især træ er blevet populært. Først var det bordpladen, men nu er lågerne også fulgt med. De mørkere låger i f.eks. teak eller valnød skaber et varmere udtryk og giver mere liv med naturlige undertoner.

Efter Niels Kjær Jensens mening kan man sagtens kombinere stilarter for at skabe det personlige udtryk.

”De mørke trælåger åbner op for en ny kombinationstrend, hvor materialer og kontraster får lov til at spille op mod hinanden. Når mørke og lyse låger kombineres, giver det en flot kontrast og kan være med til at give mere lethed i rummet,” forklarer designeren.
Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk