Søg på arkitekt

 

Morten Voss – et autodidakt designtalent


09-06-2011 09:48:00
 
 
 
 
print
Traditioner kan være trygge og rare, men for designeren Morten Voss har traditioner – i hvert fald inden for møbelverdenen – ikke denne værdi. Voss’ ambition er nemlig at skabe design, der flytter vores traditionelle grænser, men samtidig appellerer til både fantasien og den humoristiske sans. En faglig udfordring, som hans mange designsucceser tydeligt viser, er lykkedes.

Fra jetfly til møbeldesign
Som barn troede den autodidakte designer Morten Voss, at hans kreative talent skulle udfoldes inden for design af jetfly. Sådan gik det ikke, men Voss’ interesse for luftfart og aerodynamik er dog ikke til at tage fejl af, når man betragter hans møbeldesign, hvor de dynamiske elementer samt høje håndværksmæssige niveau fra klassisk bil-og flydesign er blevet overført. Også med navngivningen af sine møbler giver Morten Voss klart udtryk for sine inspirationskilder og personlige interesser. Møblernes navne refererer nemlig ofte til fly og biler.

Et bord blev gennembruddet
Voss indledte bl.a. sin karriere med at eksperimentere med beton, og i 1994 stod det første bord ’FlightDeck’ klar. FlightDeck sofabordet er støbt i beton med svungne aluminiumsben. Ord som ’anderledes’ og ’innovativ’ er nemme at associere med det første Voss design, og ideen bag bordet var da også at skabe et møbel, som både er innovativt og humoristisk – og i Voss’ sædvanlige utraditionelle materialekombination. Da FlightDeck bordet blev lanceret, vakte det da også lige præcis den blanding af forfærdelse og begejstring, der er kendetegnet for en succes, og med det utraditionelle sofabord var grunden lagt til en række good-karma møbler, der produceres af Voss Co Living og nu markedsføres af den danske møbelvirksomhed Danerka, under navnet ”Loox”.

Funktionalitet og æstetik
Voss’ overordnede mål med hans værker er at skabe en funktionel og æstetisk merværdi. Det opnår han ved at kombinere kendte former og materialer på helt nye og til tider ellers utænkelige måder, så der opstår en original helhed, hvis samlede funktionalitet og æstetik overstiger værdien af de enkelte dele. Som autodidakt designer føler Morten Voss sig nemlig ikke bundet af traditionens bånd, og det bærer hans design tydeligt præg af.

Egen virksomhed
Morten Voss' tro på eget designtalent resulterede i 1995 i firmaet Voss Co Living. Firmaet blev etableret med ambitionen om at tilbyde møbler, der udfordrer modtageren, rykker ved grænser og appellerer til fantasien og den humoristiske sans. I dag forhandles Morten Voss’ design, som tæller både lamper, små og større møbler, i de fleste af landets design-og møbelbutikker, men også i udvalgte butikker i Skandinavien samt øvrige udland.


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk