Søg på arkitekt

 

Mogensen, Eilersen og Ikea – sofaer for enhver smag


12-08-2010 09:29:00
 
 
 
 
print
Mogensen, Eilersen og Ikea – sofaer for enhver smag

En sofa er et af de mest basale møbler i en dagligstue. Det er her familien kan slappe af sammen, og måske samles om spil, tv, musik eller hvilken underholdning der nu lige er på dagsordenen. Men en sofa er efterhånden et vidt begreb. Der findes sofaer i alle udformninger og farver i dag, og her giver Møbelbasen dig tre bud på seje sofaer der med hver deres særpræg og stil kan fungere som centrum i stuens indretning.

En ældre model
Børge Mogensen tegnede i 1971 en højrygget og elegant lædersofa. Ønsket var at tegne en sofa til de stille øjeblikke foran ilden i pejsen, og inspirationen til den markante form, hentede Mogensen i den britiske "hall porter's chair" - en klassisk øreklapstolstype, der netop var skabt til at gribe varmen fra de åbne ildsteder i tidligere tiders vinterkolde boliger. I dag er det ikke længere så presserende at tænke på at kunne holde varmen, når der skal designes møbler, men det gør ikke den klassiske sofa mindre skøn, hverken at sidde i eller se på. Sofaen fås i en to- og en trepersonersudgave og også en dobbelt topersoners med plads til fire. Så hvad end det er en ”alenesofa” til en stille stund med en god bog, eller en sofa hvor familien kan se tv sammen der er på ønskelisten, så kan Mogensens sofa ”model 2192” opfylde ønsket.

Chess
Som navnet antyder, så er Chess et møbel med næsten ligeså mange kombinationsmuligheder som et skakspil har at byde på. Der er tale om et moderne modulsystem fra Eilersen, som med både mulighed for forskellige dybder, chaiselongmoduler og hjørnemoduler, kan sammensættes præcis som man selv ønsker. Der er garanti for den gode sidekomfort, og med mulighed for at købe aftageligt stelbetræk, løse dunpuder, flytbar nakkepølle og armskånere kan sofaen nok næsten tilpasses enhver bolig.

Ikea Karlstad
Hvis man er ude efter en stilren sofa med, mulighed for at sætte sit eget præg på dens udformning kan det være at Karlstad-serien fra den gul-blå møbelgigant Ikea er netop den rigtige. Karlstad er betrukket med blødt slidstærkt læder, der er nemt at vedligeholde, og som med årene opnår en naturlig patina, som mange vil mene bare gør sofaen endnu smukkere. Karlstad fås i flere farver og hvis man hører til de modige når det kommer til boligindretning, kan man jo fx vælge et hvidt chaiselongmodul til sin sorte sofa.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk