Søg på arkitekt

 

Miljøvenlig varme til kolde dage


10-12-2009 14:28:00
 
 
 
 
print
En pejs eller en brændeovn er garanti for hygge og varme i de kolde vintermåneder. Den åbne ild har altid haft en særlig funktion for mennesket, der førhen brugte ildstedet både til at holde varmen, lave mad på og til at lyse op i mørket. Siden hen, er ildstedet blevet tilpasset udviklingen, og på et tidspunkt blev en stor del af dets funktioner erstattet af elektricitet og andre energiformer.
Der er igen kommet en ny tendens inden for brændeovne og pejse – brændeovnen er blevet en del af indretningen i mindre huse og lejligheder - endda på arbejdspladsen - og tendensen er at flere og flere boligejere fyrer op under ilden.

Nemt og uden sod
Selvom pejsen hygger i sig selv, er den også en vigtig del af indretningen i din bolig. Der er mange valg at foretage, når man vil varme sig ved levende ild. Første spørgsmål er, om man skal vælge en pejs eller en brændeovn og hvordan skal den så se ud i sidste ende. Derfor kan det være en fordel, hvis man kan flytte rundt på pejsen ligesom man gør med møblerne.
Brændeovnsproducenten Dreyke er 100% dansk og har specialiseret sig i at udvikle og designe biopejse. Biopejsen har ikke brug for en skorsten, men kan monteres i stort set alle rum uden større tilslutning og udtræk. Man kan nemt flytte pejsen, alt efter hvor man ønsker den skal placeres, eller tage den med, hvis man skal flytte. Derudover slipper man for det svineri en almindelig pejs eller brændeovn skaber, idet en biopejs brænder via det miljøvenlige gas bioethanol.

Godt for klimaet
Klimabevidste boligejere behøver ikke længere nøjes med at skabe brændeovnshygge ved hjælp af for eksempel en pejs til dvd’en. De nyudviklede brændeovne er ikke kun flotte i forbindelse med boligindretningen, men også fordi de er designede, så de kan følge den nye klimabevidsthed. Biopejsen giver hverken røg eller sod, og bioethanolen er CO2-neutral, samtidig dræner pejsen ikke luften for vand og opretholder derfor en god luftfugtighed.

Designerpejs
En miljøbevidst pejs eller brændeovn behøver ikke være kedelig eller uden sjæl, hvilket Dreyke beviser i deres design. Dreyke designer pejse og brændeovne i flotte farver og former, der både kan hænge på væggen eller stå på gulvet. Designet er samtidig minimalistisk og stilrent og man kan tilpasse designet, så det får lige netop det udtryk, man ønsker. Det nyeste tiltag til Dreykes biopejse er, at de alle kan fremstilles i netop den farve man ønsker.


Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk