Søg på arkitekt

 

Loungemøbler i hjemmet


07-10-2010 15:09:00
 
 
 
 
print
Loungemøbler i hjemmet

Ordet ’lounge’ er forholdsvist nyt i det danske sprog, og det klinger stadig fremmed i manges ører. Det, der popper op på den indre lystavle, når man hører ordet lounge, er nok meget forskelligt fra person til person, og det samme gælder garanteret for ideen om, hvad der konstituerer et loungemøbel. I denne uge giver Møbelbasen dig inspiration til tre lækre møbler, der passer perfekt til en laid-back stemning, og som vil være ideelle, hvis du drømmer om lidt lounge-stemning hjemme i stuen.

Panton Tivoli loungestol

Navnet siger jo det hele. Verner Pantons populære Tivoli stol, som i øvrigt var den første stol, han fik produceret, findes nu i en lounge udgave. Materialerne er de samme; et stel i rustfrit slebet stål og snoreflet i polyurethan, men den nye model er bredere og lavere og indbyder dermed til en mere afslappet kropsholdning end originalen, som minder mere om en almindelig spisebordsstol i sine proportioner. Tivoli Loungestolen fås i mange farver, og vælger man en af de mere utraditionelle farver som grøn eller lilla, kan stolen jo bidrage med andet end loungestemning i indretningen.

PK 22

Poul Kjærholms vel nok mest populære og kendte stol passer perfekt ind I en nutidig og moderne indretning, og er oplagt som loungemøbel, da den er både lav, bred og behagelig. Poul Kjærholm var fremadrettet i sit udtryk, og han yndede at bruge materialer, der var lidt atypiske for datidens design, nemlig læder og stål, og designede generelt i et meget enkelt udtryk der lænede sig op ad den internationale funktionalisme. Alle de ting til sammen gør, at PK 22 stadig er en meget tidssvarende stol, der passer ind i mange forskellige stilarter, og som kan bidrage med et klassisk look til et moderne loungemiljø.

EJ Waves

Det ultimative loungemøbel. Sådan kan man vist roligt beskrive det svungne og helt specielle møbel Waves. I 1994 var der en konkurrence, som gik ud på at skabe fremtidens hvilemøbel. Her dannede de to danskere Anne-Mette Jensen og Morten Ernst et team og sammen skabte de Waves. De vandt konkurrencen, og siden har de arbejdet sammen. Erik Jørgensens møbelfabrik stod bag konkurrencen, og producerer nu det kostbare vindermøbel. Godt nok er Waves i en prisklasse, der betyder, at det nok er de færreste danskere, der bare lige kan gå ud og anskaffe sig det smukke møbel, men hvis man virkelig drømmer om loungestemning i hjemmet, så må Waves være det ultimative køb.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk