Søg på arkitekt

 

Lampe i rå, men elegant beton


05-05-2011 14:38:00
 
 
 
 
print
Trænger boligindretningen til lidt kant, kan de små detaljer gøre en stor forskel – fx en ny og spændende lampe med en helt særlig struktur. Umiddelbart er beton ikke det mest oplagte materiale til en lampe, men hos Lysmeteren har man taget den udfordring op og lavet en enkel og let lampe i det tunge materiale. Resultatet hedder Point Concrete – en lampe, som må betragtes som en imponerende og ikke mindst anderledes lyskilde, som kan være med til at give nyt liv til hjemmets indretning.

Design af eget mærke
Det er designsamarbejdet HAAL, som står bag betonlampen under Lysmesterens eget mærke Point. Designerne går ikke af vejen for en materialemæssig udfordring og har også fremstillet lamper i andre utraditionelle materialer som kul- og glasfiber. Udfordringen lå i at skabe et design, som kunne bære at blive lavet i beton, og det projekt lykkedes. Skærmen virker nemlig let og elegant trods det ellers tunge og også lidt klodsede materiale.

Ekstra finesser
Den imponerende Point Concrete pendel egner sig pga. sit kraftfulde look særligt godt til belysning over fx spisebordet, i gangen eller i husets entré eller hall. Og med det specifikke anvendelsesområde for øje, er der også taget højde for en række af de udfordringer, man typisk vil støde på, når lampen skal hænges op. Lampen har således en tre meter lang ledning, så den nemt kan placeres i rum med højt til loftet, fx i boliger med loft til kip – og så kan lampen også benyttes med elsparepære.

Rå, men smuk
Beton er et materiale, som påvirkes af omgivelserne, og som med tiden udvikler en helt unik patina, som vil gøre lampen endnu flottere og endda mere personlig. Materialet er overraskende nemt at kombinere med boligens øvrige materialer, så søger man lidt kant i sin boligindretning, er Point Concrete et udmærket bud på et utraditionel og opsigtsvækkende design.


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk