Søg på arkitekt

 

Læn dig tilbage med stil


27-01-2011 15:26:00
 
 
 
 
print
Læn dig tilbage med stil

Der er ikke noget som en skøn stol at læne sig tilbage i og rigtigt slappe af. Smække benene op og læse en god bog, se favoritprogrammet i TV eller måske bare lukke øjnene et øjeblik. Stolen skal selvfølgeligt være behagelig at sidde i, men for den indretningsinteresserede er stolens design og samlede udseende jo ikke helt ligegyldigt. Her guider Møbelbasen dig til tre meget forskellige lænestole, som skiller sig ud på hver deres måde.

Ditzel = minimalistisk kvalitet

Nana Ditzel har skabt mange smukke møbler, og en skøn lænestol er et af dem. Det er ikke den mest kendte af Ditzels stole, men det bliver den ikke mindre attraktiv af. Ditzel og hendes mand formgav den elegante stol for producenten Snedkergården, og her laves den stadig. Bløde linjer er gennemgående for stolens design, og den er velegnet til at stå frit i rummet. En elegant lænestol, der ikke er meget tung og bombastisk, men stadig er meget komfortabel at sidde i. Det er opskriften på Ditzels Model No. 83, som stolen hedder.

Sådan en har naboen i hvert fald ikke…

Hvis man er til en stol, der skiller sig ud og kræver øjeblikkelig opmærksomhed, når man går ind i det rum, hvor den står, så er her et godt bud. Stolen er prangende og ’højtråbende’, men det ændrer ikke på, at man virkelig får lyst til at prøve at sidde i den, når man ser den. Smoke Armchair hedder den, og navnet refererer til den særlige teknik, der bruges ved fremstilling af stolen. Her brændes stellet af og forsegles efterfølgende med en klar overfladebehandling. Maarten Baas er manden bag designet, og Moooi er producenten. Med klassisk viktoriansk design og sort læder som nøgleord lyder stolen ikke som noget specielt, men det må man i høj grad sige, at den er. En lænestol til de modige.

Woodnotes K-chair

Woodnotes er et finsk firma, som er blevet kendt for deres nyskabende metoder, når deres møbler skal fremstilles. De bruger papirfibre på en særlig måde, der gør dem meget velegnede i forbindelse med møbeldesign. Stolen her hedder K-Chair og er designet af Harri Koskinen. En drejefod er stolens base, og det enkle design med sæde og ryg i ét er meget tidssvarende. Betrækket er fremstillet af 30 % bomuld og 70 % papirfibre, så der er tale om naturmaterialer til den helt store guldmedalje. Meget oppe i tiden.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk