Søg på arkitekt

 

Kunstkalender 2011


25-11-2010 14:39:00
 
 
 
 
print
Der er mange måder at få unik kunst ind i hjemmet på, men det er ofte en temmelig bekostelig affære. Heldigvis findes der mange plakater og andre former for genoptryk af forskellige kunstværker, og nu kan en helt speciel kunstkalender købes. Kronprinsen og hans prinsesse har fået udsmykket deres kommende hjem med store kunstværker af en række danske kunstnere, og det er nu blevet gengivet i en kalender.

Kronprinsparrets nye bolig
Kronprinsparrets nyistandsatte bolig på Amalienborg Slot blev et tilløbsstykke. Næsten en halv million gæster – hver tiende dansker – besøgte Frederik 8.s Palæ på Amalienborg Slot og så de imponerende kunstværker fra udsmykningen. Palæet er nu lukket for offentligheden, men værkerne kan opleves i den kongelige kunstkalender 2011. Gyldendals Bogklubber står bag kalenderen, og direktør Tine Weppler siger: ”Det er naturligvis en stor ære at få lov til at stå for den kongelige kunstkalender, og det skal komme alle vores medlemmer til gode. Gyldendals Bogklubber har i mange år udgivet en kunstkalender, som altid er blevet solgt i store oplag. Denne tradition fejres med årets, efter vores mening, flotteste kalender, hvor man kan opleve eller genopleve den smukke udsmykning af kronprinsparrets palæ.”

Store navne
Udsmykningen af Frederik 8.s Palæ er udført af en række af de største navne i dansk samtidskunst, og kunstkalenderen indeholder gengivelser af værkerne som Frederik og Mary hver dag kommer til at se på, når de går rundt i deres hjem. Blandt andet kunstnere som Erik A. Frandsen, Jesper Christiansen, Kathrine Ærtebjerg, Kaspar Bonnén, Tal R og Eske Kath står bag de kunstværker, der er trykt på kalenderen. Værkerne er på forskellig vis integreret i palæets historiske rammer. Samtidig tilføjer udsmykningen palæet et nutidigt præg, som afspejler Kronprinsparrets engagement i dansk kulturliv og deres interesse for samtidskunst.

Et historisk palæ
Frederik 8.s Palæ har i perioden 2004-2010 fået en gennemgribende istandsættelse og vil fremover fungere som bolig for Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. De bliver dog langt fra de første kongelige, der får lov til at bruge den historiske bygning som deres daglige opholdssted. Flere af kronprinses forfædre har boet i palæet. I 1935-36 blev palæet istandsat til brug for det daværende tronfølgerpar, Kronprins Frederik 9. og Kronprinsesse Ingrid. Dronning Ingrid boede i palæet indtil sin død i november 2000. Nu kommer der nyt liv i de historiske bygninger, og hvad end man er kunstinteresseret, betaget af arkitektur, eller måske bare synes godt om de kongelige, så giver den nye kalender et fint lille indblik i den store kunst palæets vægge nu er præget af.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk