Søg på arkitekt

 

Kunsthåndværk skal sælge Danmark som designland


23-04-2009 09:09:00
 

De 13 deltagende designere.


De 13 deltagende designere.

 

Campbells bidrag.


Campbells bidrag.

 

Ole Jensens bidrag.


Ole Jensens bidrag.

 
print
Dansk kunsthåndværk står stærkt og med et enormt potentiale. Disse kvaliteter skal synliggøres internationalt, hvorfor Danish Crafts lige nu præsenterer en række af Danmarks mest talentfulde og fremadstormende kunsthåndværkere og designere på FuoriSalone i Milano. 
Kunsthåndværket er blevet styrket, idet det er gået fra primært at beskæftige sig med materialer og teknisk kunnen til et område, hvor håndens arbejde kombineres med en konceptuel tankegang. Heraf navnet MINDCRAFT, som er titlen på Danish Crafts’ nye koncept.

Viden, erfaring og ideer
Med udstillingen MINDCRAFT 09, ”Shhh… Craft is Golden” ønsker Danish Crafts at præsentere omverdenen for den store rigdom, der findes i dansk kunsthåndværk, og vise, at der er både viden, erfaring og ideer at hente, hvis man går i clinch med kunsthåndværket.

Titlen refererer til det gamle ordsprog: Tale er sølv, tavshed er guld, og udstillingen sætter således fokus på de kvaliteter, som findes i kunsthåndværket. Kvaliteter, der handler om ægthed og autenticitet, om indhold og menneskelige værdier.

En varmedunk i latex og 20 splatterplatter
13 kunsthåndværkere og designere fra Danmarks absolutte elite viser i år 12 helt nye reflekterende, lysende, roterende, kravlende og ikke mindst provokerende værker. Værker med humor og holdninger til den verden, vi lever i. Arkitekt Karen Kjærgaard har iscenesat og curateret MINDCRAFT 09, der bl.a. byder på en moderne varmedunk, hængende skuffer og 20 splatterplatter.

Møbelmessen i Milano, der er Europas absolut førende, oplever hvert år stor bevågenhed fra et bredt designinteresseret internationalt publikum. En række designrelaterede begivenheder breder sig langt videre end blot til selve messen.

MINDCRAFT 09, ”Shhh… Craft is Golden” kan opleves frem til den 26. april på Via Savona 55a i Zona Tortona, Milano. De 12 deltagende designere er: Ole Jensen, Louise Campbell , Cecilie Manz, Ditte Hammerstrøm, Salto & Sigsgaard, Christian Flindt, Astrid Krogh, Louise Hindsgavl , Martin Bodilsen Kaldahl, Christin Johansson, Steen Ipsen, Kim Buck.

Om Danish Crafts
Danish Crafts er et landsdækkende informationscenter, der har til formål at synliggøre, promovere og øge afsætningen af dansk kunsthåndværk i Danmark og i udlandet. Danish Crafts er en selvstændig institution under Kulturministeriet.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk