Søg på arkitekt

 

Kunsthåndværk med etisk kvalitet


22-05-2008 12:38:00
 

Unik dansk kunsthåndværk


Unik dansk kunsthåndværk

 

Humor, intelligens og generøsitet


Humor, intelligens og generøsitet

 

The idea of a puppy, a plate or a pillow...


The idea of a puppy, a plate or a pillow...

 
print
Det var unikt dansk kunsthåndværk af høj kvalitet, da Danish Crafts præsenterede sin helt nye kollektion, Crafts Collection 12, på ICFF i New York.

Kollektionen havde verdenspremiere på ICFF i New York, som fandt sted i dagene 17-20 maj 2008.

Sikker sex, dyrevelfærd og fair trade er nogle af de emner, der tages under kærlig behandling i Danish Crafts’ nye kollektion, Hands On! Kollektionen er den 12. i rækken af kollektioner, som Danish Crafts markedsfører internationalt. Crafts Collection 12 (CC12) kunne første gang opleves på ICFF, International Contemporary Furniture Fair, i New York i dagene 17. – 20. maj.

Engagement og holdning er buzz words i Danish Crafts’ nye kollektion. Et engagement, der kommer til udtryk i produkter, der kommenterer og forholder sig til dyrevelfærd, fair trade og sikker sex. Det sker i form af tallerkenserien The Danish Pig, der fortæller om grisens vej fra jord til bord, Fair & Square puden, som bliver produceret efter fair trade principper i Kina og kondomautomaten Cocoon, som forener det forebyggende med æstetik og humor. Engagementet formidles således med humor og glimt i øjet og afspejler samtidig de deltagende kunsthåndværkeres passion for materialer, farver og udsøgt håndværk.

Karakteristisk for Danish Crafts’ kollektioner er, at de ikke bare afspejler de nyeste tendenser og bevægelser, der finder sted på kunsthåndværkområdet, men tillige er kommenterende og debatskabende. De seneste kollektioner beskriver bevægelsen fra Handcraft til Mindcraft.

“The idea of a puppy, a plate or a pillow ... en hvalp, en tallerken og en pude. Tænk, hvis man kunne måle disse objekters indflydelse på vores dagligdag – med deres humor, intelligens og ikke mindst deres generøsitet. Og tænk, hvis disse objekter kunne inspirere til eftertanke, nydelse og begejstring,” spørger arkitekt Karen Kjærgaard, der har curateret CC12.

I lighed med tidligere kollektioner er CC12 håndplukket af en ekstern curator med det overordnede formål at sammensætte en kollektion, der repræsenterer innovativt kunsthåndværk. I alt 24 talentfulde danske kunsthåndværkere er blevet udvalgt til Hands On! 22 af produkterne i kategorierne keramik, glas, tekstil, smykker og møbel er helt nye.

Det nye kunsthåndværk rummer en dimension ud over det rent funktionelle og besidder samtidig de kvaliteter og værdier, som den moderne, kvalitetsbevidste forbruger efterspørger: Holdning, oplevelse og autenticitet. Tingene skal have en historie, udtrykke et budskab og være med til at fortælle, hvem vi er som mennesker. Det, vi køber, skal være noget særligt, noget unikt. Det skal repræsentere sublimt håndværk, men også tale til vores intellekt og vores følelser.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk