Søg på arkitekt

 

Kunst, der gør en forskel


26-05-2011 14:21:00
 
 
 
 
print
Vi køber kunst, som kan give indretningen et personligt præg – kunsten er et udtryk for vores personlige stil, og vi vælger netop den type kunst, som inspirerer os, og som vi bliver i godt humør af at kigge på. Men ville det ikke være en ekstra gevinst, hvis købet af det pågældende kunstværk gjorde en forskel for andet end boligindretningen? Det giver projektet ’101 kunstnere støtter’ nu en hel enestående mulighed for.

Hjælp til Haiti
Det hele startede i 2010, da Stina Stærfeldt holdt for rødt lys i sin bil, mens hun lyttede til radioavisens korte indlæg for 1 månedsdagen efter jordskælvet på Haiti. Meldingen var, at situationen på Haiti var værre end nogensinde. De indsamlede midler kunne end ikke holde liv i de overlevende, og samtidig truede en sundhedsmæssig katastrofe af hidtil usete dimensioner. Så tænkte Stina Stærfeldt: Det kan vi gøre bedre! "Kunsten er mit omdrejningspunkt, så hvordan kan jeg med kunsten gøre en forskel for mennesker, der har mistet alt!!? hmmm tanker på kryds og tværs…..hvis jeg kan få solgt kunst til folk, som har vægge at hænge kunsten på, og derefter sende de midler jeg får ind på kunsten til Haiti, så de på Haiti kan bygge nogle vægge!! Det giver mening for mig!"

101 kunstnere
Bogen ’101 kunstnere’ blev omdrejningspunktet for den efterfølgende indsamling. Forfatteren Tom Jørgensen har med denne bog samlet de 101 nulevende danske kunstnere, som, han mener, repræsenterer mangfoldigheden i dansk kunst her og nu. Stina Stærfeldt kontaktede Tom Jørgensen, og herefter gik det stærkt. Alle 101 kunstnere donerede et værk, som blev solgt på auktion, og i 2010 kunne foreningen sende 152.355 kr. til Haiti via UNICEF.

Nyt projekt
I år fokuserer ’101 kunstnere støtter’ på et nyt, gribende projekt, nemlig børnedødelighed, og håber med deres initiativer at samle endnu flere midler ind til udsatte børn. Med udgangspunkt i kunstårbøgerne “101 kunstnere” af kunstavisens redaktør Tom Jørgensen, donerer udvalgte kunstnere en række værker, der vil blive bortauktioneret på lauritz.com i perioden 26. maj - 9. juni. Så vil du også købe et stykke kunst, der gør en forskel, så klik ind på auktionen og se de spændende værker…


Skrevet af Susanne Østergaard
E-mail: susanneo@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk