Søg på arkitekt

 

Kulørte lamper


07-01-2010 14:15:00
 
 
 
 
print
Der er stadig nogle måneder tilbage af den kolde og mørke vintertid, og derfor tilbringes der stadig mange timer indendørs. Et af de vigtigste elementer i hjemmet i de mørke måneder er det kunstige lys. For at skabe lidt farve i hjemmet, kan man vælge en lampe i en anderledes farve end den ofte sorte eller hvide. Der er en tendens til at holde møbler og rum i afdæmpede klassiske farver, enten af træ eller i sort og hvid. Møbelbasen giver her inspiration til kulørte loftslamper i den mørke tid.

Den minimalistiske
I den helt minimalistiske og humoristiske stil er pendelen E27 fra Muuto, designet af Mattias Ståhlbom. Pendelen er en meget enkel og smart pendel, der kun består af en fatning lavet af silikone med matchende gummiledning. Den nøgne lyskilde giver et simpelt og rent lys i rummet, og fatning og ledning fås i mange forskellige farver, der giver spil til rummet, og det komplementerer flot pærens nøgenhed. Hvis man hænger flere af pendelerne ved siden af hinanden, eventuelt i forskellige farver, skaber det et flot og legende udtryk i rummet.

Den funktionelle
Niels Bak Rasmussen har, for det danske designfirma Oioi, designet en smuk og hyggelig lampe med det humoristiske navn; Hang on Honey pendel. Den fremstilles i 9 forskellige farver. Lampen har en lakeret metalskærm, som er fastholdt med tre knopper af silikone på selve pæren. Ved at fastgøre lampeskærmen til pæren på den måde, giver det en stort set blændfri lampe. Lampeskærmen kan derfor også nemt udskiftes, såfremt man ønsker variation for eksempel i farven. Pendelen har et stort og flot lysudfald, og for at understrege lampens farveintensitet er Hang On Honeys aluminium trippellakeret i bløde, brækkede toner af blåt, gult, græsgrønt, lilla, violet, orange, sort, matsort og metal.

Klassikeren
En klassisk lampe, der stadig er meget populær, er Verner Pantons Flower Pot, som også fremstilles i mange flotte farver. Man kan vælge at købe Flower Pot lampen antikt og derved få en af de unikke oprindelige farver, eller man kan købe den i en af de nye friske farver. Lampen blev designet i 1968 og er siden blev verdenskendt. Lampen er enkel og stilfuld med sit helt eget udtryk. Den klassiske kugle produceres i rustfri stål eller procelænsemalje.Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk