Søg på arkitekt

 

Kontroversielle vasedesign


16-09-2011 14:54:00
 
 
 
 
print
En vase kan være meget mere end blot ren funktionalitet. For at en vase kan kaldes en vase, skal den naturligvis kunne rumme skønne blomster og en passende mængde vand, men hvorfor ikke vælge en vase med et særligt udtryk; en vase, som i sig selv – også uden fyld – udgør et smukt syn og bidrager til den moderne boligs kreative indretning. Moebelbasen.dk giver i denne uge tre bud på vaser i et lidt usædvanligt design…

Abstrakt design fra Muuto
Designeren Micahel Geertsen har ladet sin kreativitet få fuld udfoldelse i sit vasedesign for Muuto. Abstrakte skåle, tallerkner og kopper er smeltet sammen, næsten på må og få i skabelsen af den helt særlige vase ’Closely Seperated Vase’. Målet med vasens finurlige sammensætning har været at minde os om det smukke i disharmoni, og hvordan gamle ting kan sættes sammen på andre måder og dermed generere nye, spændende designs. Vasen tiltrækker opmærksomhed og udgør i sig selv en dekorativ skulptur, selv om den har indbygget en vases funktionalitet.

Normanns keramikgræs
Normann Copenhagens Grass vase får smilet frem på læben. Den ligner nemlig en tot græs i vejkanten. Den henter naturen indenfor og er designet til hverdagens blomster, som vi ofte overser i dagligdagen. Designerne bag forklarer deres inspiration på følgende vis: ”Grass er inspireret af grøftekanten. Efter vores mening er en grøftekant fyldt med vilde blomster et godt billede på den vilde danske natur. Grass har et meget naivt keramisk udtryk som er både opløftende og morsomt.” Alle Grass vaser er håndlavede i keramik, og variationerne fra vase til vase understreger den unikke karakter.

Godt genbrug
tranSglass er en del af den permanente kollektionen på MoMA i NYC og udgør en kollektion af vaser, der er lavet af genbrugs vin- og ølflasker. Som designerne siger: " Vi ta´r, vi anvender, vi transformerer. Hårde, skarpe, rene former, de originale farver fra flaskerne, tillader os at udtrykke vores positive indstilling til miljøet.” Ideen til den anderledes vasekollektion er nemlig opstået med tanken om at genbruge de ressourcer, vi allerede har, og omdanne det til noget nyt, som igen kan bruges.


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk