Søg på arkitekt

 

Klippan – en ualmindelig populær sofa


31-03-2010 16:39:00
 
 
 
print
Ikea har gennem årene skabt uhyggeligt mange succesfulde møbler. Et af dem er sofaen med det klassisk svenskklingende navn Klippan. Netop den sofa har nu 30 år på bagen, og er solgt i millionvis af eksemplarer verden over. Det er de færreste møbler, der formår at forblive lige interessante så mange år i træk, og det er nok heller ingen tilfældighed at netop klippan sofaen er et pragteksemplar på udødeligt og tidløst design.

Smag og behag på samme tid
Sofaen, som var på forsiden af Ikeas katalog I 1980, er designet af svenskeren Lars Engman. Han ville lave en sofa, der var egnet til en børnefamilie, som den han selv var en del af. Hans egne erfaringer kom ham til gode, da han selv havde været vidne til hurtig opslidning af dyre sofaer, fordi børnene hoppede i dem og spildte på dem. Deraf kom ideen til det aftagelige og vaskbare betræk, som siden har været en af hovedårsagerne til sofaens popularitet. Ny mode, nyt betræk. Så enkelt er det. De bløde hjørner og den gode polstring sofaen er i besiddelse af, er også en væsentlig del af det familievenlige møbels samlede design.

En for alle
Det er svært at forestille sig et hjem hvor en Klippan sofa ikke vil passe ind. Ikke alene er dens betræk let at tage af og vaske. Det er også let at skifte ud. Derfor er det altid muligt at opdatere en Klippan, alt efter om humøret i stuen går fra lyst til mørkt, eller der bare skyller en blomstret bølge ind over hjemmet i en periode. Både det let tilgængelige design med de enkle og rene linjer, og de mange valgmuligheder i forhold til farver og mønstre gør sofaen let at have med at gøre, når der skal indrettes. Endnu et plus ved Klippan er at den er billig.

SU eller børnepenge
Den første Klippan sofa kostede 1.395 kroner. I dag koster den billigste model 1.299 kroner og et nyt betræk fås fra 200 kroner. Så her er en sofa, hvor alle kan være med. Vel at mærke uden, at skulle gå på kompromis med designet. Hvad end det er en SU-venlig løsning på ”flytte hjemmefra sofaen” eller en børnevenlig model der er ønsket, er Klippan et oplagt valg. Ikea erkender på humoristisk vis at det kan være umådelig svært at vælge hvilken Klippan der er favoritten, så de har lavet en lille Klippan-quiz som måske kan hjælpe dig med at vælge det perfekte look til den inspirerende klassiske sofa. Find quizzen her: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/categories/series/09881/


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk