Søg på arkitekt

 

Italienske lamper i verdensklasse


28-09-2007 08:42:00
 
Miranda
 
Fortebraccio
 
Costanza
 
printLUCEPLAN, der er én af Italiens førende producenter af moderne belysning, etablerede for nogle år siden datterselskab i Danmark, og har nu åbnet showroom i København.

Den italienske belysningsproducent, har allerede showroom i New York, Berlin, Barcelona, Paris, Moskva og Milano. Men nu kom turen til Skandinavien og her valgte man i samarbejde med Luceplans Nordiske chef, Michael Anker, at lægge sit nye showroom i den industrielle del af Københavns Frihavn.

Med udsigt til operaen, havneindløbet, Flakfortet og den industrielle container havn, har Luceplan placeret sig centralt i Havne-bydelen som er med til at sætte den nye dagsorden for kreative og design orienterede virksomheder. Alessandro Scandurra er Luceplans chefarkitekt og har ansvaret for den identitet som Luceplan ønsker at signalere med deres udstillinger og showroom’s rundt om i verden. Scandurra er også ophavsmanden bag indretningen af virksomhedens nye showroom i Københavns Frihavn.

- Vi repræsentere én af Italiens mest kreative og innovative producenter inden for belysning og derfor er det vigtigt at vores showroom afspejler samme ”nerve, udtaler Michael Anker og fortsætter,
- Vores kunder er kræsne og kvalitetsbevidste. Derfor er det vigtigt at man her kan opleve og mærke på alle lamperne i kollektionen.
- Vi ønsker at give arkitekter og vores kunder en inspirerende oplevelse som kan krydres med aktuelle temaer og nyheder. Der er også plads til en slags ”workshop” hvor vi kan demonstrere og afprøve diverse produkter og lys løsninger til forskellige projekter.

Michael Anker ser en tydelig udvikling i markedet for moderne belysning.
- Markedet er modnet meget og nu efterspørger kunderne det bedste af det bedste fra de italienske producenter og her har vi med Luceplan fundet vores niche eller plads på markedet. Vores moderne og tidløse design kombineret med høj kvalitet og et funktionelt lys, gør Luceplan lamperne meget populære. Vores klassikere er mere end 20 år gamle men sælges fortsat som moderne lamper og det er et godt eksempel på at Luceplans design ikke lader sig diktere af midlertidige modeluner. Mange af vores lamper kender kunderne allerede fra rejser i udlandet eller internationale designmagasiner, så det er vores fornemmeste opgave at sørge for at produkterne er godt og rigtigt repræsenteret i butikkerne herhjemme.

Det hele startede i 1978 i et baglokale i Milano. De 3 arkitekter Riccardo Sarfatti, Sandra Severi og Paolo Rizzatto havde en fælles drøm om at skabe belysning som var tilpasset den moderne arkitektur og ikke omvendt. Inspireret af Riccardo’s far, den legendariske designer Gino Sarfatti, som grundlagde Arteluce, så begyndte de at eksperimentere med nye lette og anderledes materialer. Kombinationen af aluminium og polycarbonat var Luceplans ”opfindelse”. Designeren Alberto Meda sluttede sig senere til trio’en og samme har de designet nogle af Luceplans mest kendte lamper, som eksempel TITANIA, COSTANZA, METROPOLI, BERENICE. Den lethed som lamperne udstråler, er blevet et symbol for producentens konstante forskning, som alene har ambitioner om at opnå funktion, skønhed og innovation i sit design. Næste generation af Luceplans designere, som blandt andre tæller Ross Lovegrove, Alfredo Häberli og Inga Sempé er med til at sikre de stolte og innovative design traditioner.

Den store belysnings-kollektion fra Luceplan har modtaget utallige af Italiens fornemmeste designpris, ”Compasso d’Oro”, og mange af lamperne er udstillet på MoMa’s permanente udstilling i NewYork.

Luceplan´s nye showroom ligger i Københavns Frihavn, Pakhus 48, og har åbent alle hverdage fra kl. 9-16.
Skrevet af Mario Præstholm Riewerts (DJ)
E-mail: mario@ufnw.com
Website: www.ufnw.com
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk