Søg på arkitekt

 

Italienske Zanotta viser flaget i Danmark


01-04-2009 10:29:00
 

Martino Zanotta gæster Danmark.


Martino Zanotta gæster Danmark.

 

Arabesco-bordet.


Arabesco-bordet.

 

Castiglionis traktorsæde.


Castiglionis traktorsæde.

 
print
Da Zanottas øverste chef, Martino Zanotta, forleden gæstede København, var det for at vise cremen af Zanottas produkter frem for et dansk publikum.

Det italienske møbelfirma Zanotta står for godt design med en knivspids humor.

Det er firmaet, der opfandt den originale sækkestol, Castiglionis temmelig specielle traktorsæde og mange andre avantgarde designikoner.

Men Martino Zanotta drømmer også om at søge tilbage til fordums ekspertise.

Zanotta regnes i designverdenen for et af de mest fremsynede og innovative firmaer, og blev grundlagt i 1954 af Martinos far, Aurelio Zanotta. Martino Zanotta er 39 år og blev kastet hovedkulds ind i familiefirmaet, da faderen døde i 1991.

Tilbage til polstrede møbler
Siden han i 1996 satte sig i direktørstolen, har planen været at få sin fars firma tilbage på det gamle spor, der først og fremmest handlede om at designe og producere polstrede møbler.

”Det var der, vores kompetencer lå, men gennem årene var vi kommet væk fra det, og i offentligheden blev vi mere betragtet som et firma, der lavede designobjekter. Jeg ville gerne, at vi igen skulle være kendt for vores polstrede stole og sofaer,” siger Martino Zanotta ifølge fri.dk.

Et nyt møbel hvert år
Han betragter 1998 som året, hvor Zanotta for alvor trådte frem i sin nuværende form. Zanottas første succes med ham ved roret var sofaen Greg, som også i dag er en af firmaets sællerter.

De følgende år blev der hvert år lanceret et nyt og banebrydende møbel fra Zanotta.

I 1999 var det sofaen Alfa, i 2001 Bohemian. Alle tre sofaer i øvrigt designet af Emaf Progetti. Roberto Barbieris stol, Lia, som Zanotta lancerede i 2003, er en af firmaets allerstørste succeser, også i Danmark.

Stolens superenkle design i aluminium og med polstret sæde er gået rent ind, så rent at også mange andre store designfirmaer har forsøgt at kopiere succesen.

Alletiders klassikere
Men der er stadig stor rift om designklassikerne fra Zanotta, og ikoner som Castiglionis traktorsæde, verdens første sækkestol Sacco og stumtjeneren Sciangai lever stadig i bedste velgående.

Eksempelvis gik originaludgaven af bordet Arabesco fra Zanotta for nylig for halvanden million dollars på auktion. I Zanottas maskinfremstillede version koster bordet 20.889 kroner.

Læs mere om Zanotta, klik her!

Kilde: Fri.dk


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk