Søg på arkitekt

 

Illums Bolighus huser kunst- og designudstilling


31-08-2009 10:11:00
 

Fabrikken for Kunst og Design Illums Bolighus


Fabrikken for Kunst og Design Illums Bolighus

 

Lars rank / keramik


Lars rank / keramik

 

Trine Søndergaard


Trine Søndergaard

 
print
I perioden fra den 28. august - 28. september 2009 indtager Fabrikken for Kunst og Design Illums Bolighus med en storstilet udstilling. Anerkendte kunstnere og designere har taget udfordringen op.

’Utilpassede hjemlige elementer’
Idéen med udstillingen er at infiltrere den klassiske møbelbutik med ”utilpassede hjemlige elementer” – som er repræsenteret af ting indenfor både design og billedkunst. Tingene, der udstilles, har en relation til dagligdags ting, men indeholder noget fremmed, så de akkurat opdages at være utilpassede i hjemmet - og i boligbutikken Illums Bolighus.

Det betyder, at den traditionelle idé om kunsten og dens udstillingssammenhæng forkastes. Skulpturen er der for eksempel, men som mangearmet stumtjener, aluminiums hylde, eller som en ubrugeligt mangefarvet bord-reol.
 
Fabrikken for Kunst og Design
Fabrikken for Kunst og Design huser over 50 lejemål for professionelle billedkunstnere, designere og beslægtede faggrupper, men er samtidig engageret i en bred vifte af lokale og internationale samarbejder, nytænkende udstillings¬virksomhed og formidling af stedets aktiviteter til offentligheden. Nu indtager fabrikken altså Illums Bolighus.
 
Crossover mellem design og billedkunst
Med deltagerne repræsenteres klassiske brugsting som møbler, tekstil, lysestager, bøjler, lamper mm. samt design, der nærmer sig billedkunst. Derfor vil enkelte designere og billedkunstnere og også være repræsenteret både i design- og billedkunstområdet.

De deltagende designerne er:
Claus Bjerre, Anne Nowak, Situations- og souvenirfirmaet Souvenix, Lars Rank, Bettina Schori, Birgitte Thaulow. De deltagende billedkunstnere er: Christian Yde Frostholm, Mette Høyen Andersen, Camilla Berner, Peter Callesen, Eva Steen Christensen, Marianne Grønnow, Marianne Hesselbjerg, Trine Søndergaard / Nicolai Howalt, Ellen Hyllemose, Jørgen Carlo Larsen, Hans E Madsen, Henrik Menné, Tina Maria Nielsen, Lise Nørholm, Emil Salto, You Little Teapot, Kirstine Vaaben, Torgny Wilcke.

Udstillingen er kurateret af Torgny Wilcke og holder fernisering den. 28. August kl. 15-17.
Hele herligheden kan ses mandag-fredag fra 10-19 og lørdag 10-17.


Skrevet af Julie Rokkjær Birch
E-mail: julie@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk