Søg på arkitekt

 

Hvor blev samtalekøkkenet af?


23-04-2009 10:12:00
 
 
 
print
Nu hvor forbrugsfesten er slut, og gæsterne gået hjem, så vender familierne tilbage til kødgryderne for at spare, og bonusen er, at der også er tid til at dyrke samværet i køkkenet.

Købelysten falmer, krisen er blevet en realitet for mange, og det påvirker helt uundgåeligt vores måde at leve på.

Da højkonjunkturen toppede, var flere begreber knyttet op på den øgede velstand, som mange oplevede, men nu er forbrugsfestens ikoner på vej til at blive de nye fy-ord.

De tidligere statussymboler blev brugt til at signalere overskud, både økonomisk og menneskeligt. Herunder også samtalekøkkenet, som nu har fået en grim bismag af overforbrug og familieliv, iscenesat gennem et materialistisk udstillingsvindue.

Et rum for familien
Men da Kvik i slutningen af 1990’erne satte ord på tidsånden og skabte begrebet SamtaleKøkken®, var det ikke kun et udtryk for en indretning til mange kvadratmeter, som gav plads til alt i moderne køkkenudstyr. Det var for at skabe et rum for familien, for samværet og for madglæden. Dyder som langt fra er på vej ud, men stadig har deres berettigelse i hjemmet og især i køkkenet.

Kvik holder fast i de værdier, som SamtaleKøkken® blev grundlagt på. Kvik vil nemlig vise, at et køkkens værdi ikke gøres op i de overflødigheder, der kan klemmes ind i det. Prisskiltet er ikke afgørende for om køkkenet bliver familiens samlingssted.

Samtalekøkkenet lever endnu
Værdien af et køkken kommer kun til udtryk i brugen af køkkenet; livets store og små øjeblikke, levet henover gryder og tallerkener, hyggelige stunder rundt om køkkenbordet og selvfølgelig helst sammen med de mennesker, der betyder noget.

I samtalekøkkenet mødes vi for at tilberede lækker mad, snakke, lave lektier, spille spil, hygge eller forkæle gæsterne og komme hinanden ved.

Læs mere om Kvik, klik her!


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk