Søg på arkitekt

 

Hvilestole i flere afskygninger


27-05-2010 14:00:00
 
 
 
 
print
Hvilestole i flere afskygninger

De kan være specielle. De kan være dejligt bløde. Eller små, store, kunstneriske eller enkle. Investeringer eller impulskøb. Møbler kan være så meget forskelligt, og det gælder også lænestole. De polstrede stole er et felt med mange designklassikere, mange stilarter og lige så mange holdninger til, hvordan en god stol skal være, som der er mennesker, der gerne vil sidde ned. Møbelbasen guider dig i denne uge gennem junglen af bløde stole og kommer med tre forskellige bud på en ny favoritstol til dit hjem.

En ”æg-te” klassiker


Ægget har siden 1958 ikke kun været betegnelsen for kyllingens første hjem udenfor hønens mave. Det er også en smuk stol, designet af Arne Jacobsen. Den organisk formede stol er blevet synonym med dansk møbeldesign over hele verden. Hynderne er af koldskum betrukket med slidstærkt stof eller læder, og stolen svæver på en satinpoleret fod i aluminium. Det er lige før, at stolen er lige så meget en skulptur som et møbel, og der er ikke mange, som ikke med det samme kan genkende Ægget, når de ser den. Arne Jacobsen skabte et mesterværk, og det er da heller ikke helt billigt at anskaffe sig et eksemplar af den smukke stol. Men til gengæld får man en ægte klassiker og et tidløst smukt møbel for sine penge.

Firenze flyder

Hvis benene trænger til at komme op og få sig et velfortjent hvil, er stolen Firenze Sleep en mulig platform for skøn afslapning. Stolen er enkel uden at være spor kedelig, og den høje ryg giver god støtte og komfort. Så hvis man skulle komme til at sidde i stolen i timevis, sker der ikke noget ved det. Stolen fås både med en matchende fodskammel og som en longchair, der minder om en chaiselong. Ligegyldigt hvad man vælger, er der dømt komfort for alle pengene. Det er Skippers Furniture, du skal have fat i, hvis du er vild med den stilfulde flyder.

Den lille svenske

Hvis pladsen er begrænset, eller du bare ikke er til store tunge stole, er den lille Ektorp Tullsta fra Ikea oplagt. Den lille stol er efterhånden blevet en klassiker og findes i tusindvis af hjem verden over. Stolen er yderst budgetvenlig og med det aftagelige betræk en sikker investering. Den kan klædes på efter årstid og humør, og spilder du rødvin på din hvide stol, så er det måske bare tid til lidt nyt betræk at se på. Hvad end det er ved sofabordet, i soveværelset eller i sommerhuset, du har brug for et blødt sted at sidde, så passer Ektorp Tullsta ind uden problemer.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk