Søg på arkitekt

 

Havebænken i fokus


08-04-2010 13:36:00
 
 
 
print
Påsken er overstået for i år, og foråret er endelig rigtig begyndt at meddele sin ankomst i hele Danmark. Og med foråret kommer som regel flere timer udendørs. Hvis man er haveejer, er der nok at gå i krig med på denne tid af året. Der skal bare også være tid til at sidde og nyde vejret og tage en pause. Her kommer havebænken ind i billedet, for den er alsidig og kan placeres hvor som helst i haven. Her er tre bud på forskellige modeller, som har hver sin helt særlige stil.

Den bløde bænk
Hvis du vil have en helt enkel bænk uden så mange dikkedarer, men som bestemt ikke er kedelig eller strømlinet, så er modellen Sidus fra italienske Softline måske det, du søger. Valerio Bottin har designet bænken, som er udført i et sammenhængende stykke formstøbt plast. Materialet gør den nem at holde ren, og den er da også yderst velegnet indendørs. Bænken kan fås i sort, hvid, rød og grøn, så om den skal fungere som et skulpturelt indslag i haven eller smelte ind i landskabet af det grønne græs og havens buske, så kan det sagtens lade sig gøre.

Thors-Design
Hvis du er til det rustikke og naturlige look, vil du nok blive vild med Thors-Design. Med udgangspunkt i genbrugstræ skaber designeren Carsten Thor plankeborde, bænke, udekøkkener og andre møbler. Et eksempel er bænkesættet Omega, som er havebænk og bord i et. Det fås i flere længder og både med og uden ryglæn, så mulighederne er mange. Træet til møblerne stammer fra bolværket i Korsør havn og har stået under vand i mere end 40 år. Det tropiske Azobètræ bliver brugt som bolværk i alverdens havne, og Carsten Thor tog en chance og købte det hele, da det kom op af vandet i Korsør. Det har siden vist sig at være en god investering og er blevet til mange smukke havemøbler og har på den måde fået helt nyt liv.

En klassisk model
Hvis en hvid klassisk havebænk er netop det, der vil sætte prikken over i’et i din have, så er modellen Jane måske den bænk, du skal have fat i. Bænken er udført i hvidlakeret akacietræ og kan købes hos netbutikken MeganArt. Her er tale om en enkel bænk med rene linjer, dog uden at blive kedelig. Tremmerne i ryglænet og sædet giver sammen med de buede armlæn bænken et romantisk udtryk, og den vil se skøn ud op af en husmur, eller som del af et sæt af havemøbler med borde og stole.


Skrevet af Mie Arnemand Nielsen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk