Søg på arkitekt

 

Grand Danois – det bedste af ny dansk design til Milano


10-04-2008 13:52:00
 

Grand Danois i Milano 16-21 april


Grand Danois i Milano 16-21 april

 

Nyere dansk design i fokus på Gran Danois


Nyere dansk design i fokus på Gran Danois

 

Det bedste design inden for møbler, belysning og brugskunst


Det bedste design inden for møbler, belysning og brugskunst

 
print
Næste generation af dansk design er på display i Milano i næste uge, når initiativet Grand Danois løber af stabelen sammen med designmessen Milan Furniture Fair den 16-21 april.

Det er fristende at tro, at dansk design udelukkende omhandler ikoner såsom Hans J. Wegner og Arne Jacobsen, hvis genistreger fra midten af det 20. århundrede stadig lever stærkt. Men med initiativet Grand Danois har konceptbureauet Yellow Ducks tænkt sig at slå et internationalt slag for nyere dansk design, så nye ikoner kan komme op på række med de historiske mestre. Og det skal ske under intet mindre end verdens vigtigste møbelmesse.

Bred vifte af deltagere
Ved at udvælge en række danske desigttalenter og fremvise deres kunnen på én gang under Milan Furniture Fair, skal Grand Danois slå et slag for de unge i Milano. De valgte udstillere spænder vidt fra veletablerede navne som Cecilie Manz, kendt for den elegante Caravaggio lampe, til det nyskabte Mater. Grand Danois-konceptet er udviklet til på længere sigt også at omfatte musik, mode, mad og kunst.

Således er Grand Danois 2008 en iscenesættelse af møbler med alt det bedste Danmark har at byde på, hvad enten det drejer sig om belysning, brugskunst, mode, mad eller musik.

Optimisme og generøsitet
”Man kan kalde det et turnerende hybridkoncept, hvor vi i første omgang satser på at eksponere dansk design på messen i Milano. Her er det meningen, at de andre brancher skal spille en birolle og lade de andre brancher indgå i samme smeltedigel, forklarer trendforsker og idemand fra Yellow Ducks, Mads Arlien-Søborg.

Grand Danois finder sted i et stort fotostudio i Zona Tortona, hvor Yellow Ducks har lejet et studie på 130 m3 i midten af Milano i fem dage. Her planlægger Mads Arlien-Søborg at ”vise ikke kun hvad godt dansk design kan være, men også at fremkalde noget af den optimisme, humor og generøsitet, som i øjeblikket gennemsyrer den danske kreative designscene.”

Deltagerliste, Gran Danois 2008
Deltagerne i årets Grand Danois er som følger: FurnID, Gam plus Fratesi, Muuto, Mater, Cecilie Manz, Christian Flindt, Design by Us, Dorte Agergaard, Christian Haack Ketelsen, Søren Kjær, Refer + Staer, Thomas Pedersen, Strand+Hvass for Tranekær Furniture, Lund & Paarmann og Lise & Hans Isbrand for PP Møbler.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk