Søg på arkitekt

 

Godt læselys i vintermørket


11-11-2011 12:39:00
 
 
 
 
print
De lyse timer er på retur, og har man en ledig stund til at hyggelæsning enten aften eller eftermiddag, er det nødvendigt med et godt og direkte læselys ved yndlingsstolen. Moebelbasen.dk har i denne uge fundet fire bud på klassiske og funktionelle gulvlamper, der ikke blot giver lys, men som også udgør en smuk skulptur, der pynter i hjemmet.

Geometriske former
Radon Nigra fra Lightyears er en let og yderst mobil gulvlampe udført i formstøbte materialer og monteret med gummifødder, så den altid står solidt plantet. Skærmen er desuden multi-justerbar, hvilket betyder at man kan styre lyset blot ved at tage fat i skærmen. De velkendte geometriske former - cirklen og trekanten - har været udgangspunktet for formgivningen af den klassisk udseende lampe, som giver et direkte og praktisk læselys i tusmørket.

En lampe fra mesterens hånd
AJ lampen er en af arkitekten Arne Jacobsens mest populære og blev i sin tid designet til SAS Royal Hotel i København. I forbindelse med 50-året for lanceringen af AJ-familien blev 5 nye farvevarianter introduceret. Jacobsens talent som illustrator var helt unikt, og de nye nøje udvalgte farver leder tankerne hen på akvareller, som var en af hans foretrukne udtryksmåder. Den skulpturelle gulvlampe fås nu i rød, sand, petrol, gul grøn og blå grøn – et fantastisk stykke dansk design, som i sandhed udgør et kunststykke i sig selv.

Tidløst formsprog
Bestlite BL-3 lampen knejser standhaftigt med en hals som en svane. Det tidløse og internationale formsprog har gjort lampen til en klassiker og BL-3 er da også en af nutidens mest anerkendte design-lamper. Lampen er et enkelt look, som passer ind overalt i private hjem, både stue, soveværelser og børneværelser, hvor det er både praktisk og hyggeligt med godt læselys, som kan justeres efter behov.

360 graders lampeskærm
The Fork kan vist bedste beskrives som humoristisk. Lampen er inspireret af afslappet mode, et telt og en sjov og dynamisk livsstil. Ja, måske er inspirationskilderne lidt specielle, men lampen giver i hvert fald en varm og hyggelig atmosfære i det rum, hvor den placeres. Lyset afslører syninger, som på jeans og teltcanvas’ struktur og kan drejes 360 grader. Og så giver leddene på standeren mulighed for at rette lampen helt ud – en meget praktisk funktionalitet, som gør det muligt at pege lyset i den retning, hvor man har brug for det uden at flytte hele lampen.


Skrevet af MoebelBasen.dk
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk