Søg på arkitekt

 

Gavedrømmen om The Big Apple


07-12-2007 11:50:00
 

Drømmerier til både mænd og kvinder


Drømmerier til både mænd og kvinder

 

På giftshopping i New Yorks downtown


På giftshopping i New Yorks downtown

 

Juletrends og hippe gaveideer


Juletrends og hippe gaveideer

 
print

At gå på giftshopping i New Yorks downtown Big Apple er ikke et kønsbestemt instinkt. Så langt fra! For her er nok synsindtryk og drømmerier til både mænd og kvinder – så mangler du krydderi til pakkerne under juletræet, så er det først og fremmest her, du finder det.

Det handler om at tage sig tid. Om at forlige sig med tanken om, at i New York kan alt lade sig gøre og alt købes. Her får du alt præsenteret; du fristes og dufter, nyder og svælger i vrimmelen af muligheder. For sådan er byen på kanten, The Big Apple der aldrig sover, og som svæver som en intergalaktisk frizone et sted midt imellem Europas forfinede æstetik og Amerikas rungende rytmer.

PÅ WEEKENDTUR TIL NEVERLAND...
Det er med netop disse betragtninger in mente, at de to danske designere, Anne Møller Sørensen og Pernille Mai Brylle, er taget på inspirationstur til Manhattan, for her at forsøge at afdække en flig af markedet for årets juletrends og hippe gaveideer. For uanset hvad, så er New York blevet verdens førende udstillingsvindue, og er ikke mindst en realistisk destination for danskere, der gerne vil afsøge mulighederne for et alternativt weekendophold med alt godt til sanserne.

"At være på juleshopping i New York er som en rejse til Neverland", insisterer Anne Møller Sørensen om oplevelsen af byen, der som sin egen organisme byder på uanede muligheder. Midt i mylderet og farverne fra gule taxier, cremehvide limousiner, glimtvise nuancer af asfalt og kulørt beton mellem millioner af skosåler, ligger butikkerne som perler på linie eller skjult i overflødighedshornet. "For der er mange om budet, og derfor gør de fleste det til en dyd at gøre deres absolut bedste. Hvad enten de sælger de hippeste t-shirt som Madonna køber i flæng, smuk chokolade i kunstnerisk indpakning, de sidste nye sex-tricks, vanvittige magasiner, outrerede lamper eller eventyrlige smykker, så sker det med stil", forklarer Anne Møller Sørensen. Og de to designere ved godt, hvad de skal gå efter. …

MED PISTOL-SMYKKER OG BELYSNING…
For hvem er ikke fascineret af kendis-effekten, og hvis fingerspidser klør ikke bare en smule ved tanken om at dele stil med de hippeste af de hippe? I designeren Alexis Bittars lille og intime butik i Soho kan du således købe smykker, mikset af så forskellige materialer som sten, højkarats guld og sølv, skudsikker plastic og omsmeltet metal fra pistoler. Alexis Bittar har leveret smykker til Newyorker-serien Sex and the City, og leverer desuden til celebrities såsom Madonna og Beyoncé.

Men også andre genstande fortjener opmærksomhed som kreative i både udformning og materialer. De unikke lamper fra Ingo Maurer, som kan beses på Grand Street også i Soho, er berømte i hele designverdenen. Detaljen er minimalistisk, humoren og udtrykket er provokerende! Eller hvad med et smut forbi Shop MoMa i selveste Museum of Modern Art, som sælger en bred palet af gaveideer. Her finder du alt fra møbler, belysning, bøger, ting til kontoret, smykker og sjove accessories. …

OVER SEX OG CHOKOLADE…
Men ingen storby uden lir, og ingen gaver uden en knivspids sexappeal. Hvis du har det sådan, men er af den hverdagsdanske type, som normalt ikke tør blive set i en sex-shop, så besøg Babeland på Mercer Street. Butikken er af den kvindevenlige slags og sætter fokus på leg, humor og sex. Derfor gør den med sin lette og frigørende stil ingen fortræd og tilbyder kvalitetsprodukter til både kvinder og mænd, der ønsker at afsøge uopdagede vidder i deres seksualitet. Og hvad er bedre end en kop kaffe og et stykke hjemmelavet chokolade efter endt sex-tjek ? Maribelle på Broome Street præsenterer et væld af lækre chokolader, kaffe og te i en kombineret café og butik, der tænderløbende formår at skabe det perfekte univers for hjemmelavet chokolade i både flydende og fast form. Prøv således én af de 25 forskellige smagsvarianter, alle lavet på originale kakaobønner fra Colombia. Det bliver ikke bedre nogen steder!

…TIL T-SHIRTS MED STATEMENTS
Anthropoligie er en skøn tøjbutik for kvinder og børn, men som også tilbyder diverse accessories til hjemmet, skønhedsprodukter mv. En på alle måder populær butik, som af naturlige årsager opnår god omtale i både amerikanske og udenlandske magasiner. Er du på jagt efter den perfekte cocktailkjole er den eksklusive tøj- og skobutik Calypso det oplagte valg. Her kommer folk fra hele verden for at købe hvad som helst inden for beklædning. Afsæt mindst en time og lad manden gå på opdagelse i den alt for cool Don·Ed Hardy design-butik, også på Mercer Street. Her kan han meget passende finde t-shirts til både mænd og kvinder, og hvis udtryk er skabt med rødder i det legendariske tatoo miljø. Manden bag navnet, Ed Hardy, er med sine sofistikerede produkters dybde og plads til at eksperimentere, kendt som "the godfather of modern tatoo". Skulle det i øvrigt hjælpe på købetrangen, så er kendisser som Madonna, Paris Hilton og Shakira set med t-shirts fra Don·Ed’s syrede univers. Skulle de mange tshirts og sexappeal på Mercer Street blive for kølige ingredienser i denne juletid, så tjek den sofistikerede herrebutik Thereedspace i Lower East Side. Her er udvalget så varieret og mærkevarerne så stilede, at man næppe går herfra uden at have gjort et køb. Et godt køb, der, ligesom de fleste andre newyorker- særpræg, ikke kan findes herhjemme, og som derfor oser af unik stilog hundrede procent opdateret modetrend.
Skrevet af Redaktionen
E-mail: info@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk