Søg på arkitekt

 

Fumacs Galla-stol vinder endnu en pris


14-01-2010 16:09:00
 
 
 
 
print
Møbelvirksomheden Fumac fik i denne uge tildelt den prestigefyldte amerikanske designpris GOOD DESIGN, for deres konferencestol, Galla. Stolen er designet af den danske designduo Busk+Hertzog. Tidligere i 2009 vandt stolen også prisen Red Dot Design Award. GOOD DESIGN-prisen blev grundlagt i 1950 og er kendt som en af verdens mest anerkendte designpriser. P

Prestigefyldt pris
Good Design uddeles af Chicago Athenaeum og European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. Den blev grundlagt i Chicago i 1950 af den tidligere MoMA kurator Edgar Kaufmann Jr. og arkitekterne Eero Saarinen, Charles og Ray Eames. Prisen anerkender årlige bedrifter fra de bedste industrielle/grafiske designere verden over, som forsøger at skubbe grænserne for design. Chicagos videnskabelige institutter fortsætter med at skabe opmærksomhed om og ære de, som stræber efter det ultimative indenfor nutidigt design.

Funktionel mødestol
Selve stolen Galla er en eksklusiv konferencestol, der udmærker sig med et minimalt brug af materialer, uden at gå på kompromis med en høj siddekomfort. Det specielle ved Galla i forhold til andre mødestole er, at den kan stables, hvilket giver store fordele både i forbindelse med transport og den daglige brug. Stolen er designet ud fra en klassisk designtradition, men fremstår moderne og tidssvarende, da den klassiske massive træryg er kombineret med et spændstigt og let understel i metal. Galla er særdeles velegnet som mødestol omkring et bord, da arm-/ryglænets udformning gør det muligt at komme ind og sidde tæt ved bordkanten. Stolen forener god kvalitet og design på bedste vis. Stolens ryg fås i forskellige træsorter, mens sæde og ryglæn som standard er af sort læder, det er dog muligt at bestille den i andre farver.

Stor opmærksomhed
Da Galla blev præsenteret på møbelmessen i Stockholm i 2009, vakte den stor opmærksomhed fra kunder og publikum. Fumac har i de seneste år markedsført designede kontormøbler sideløbende med de klassiske erhvervsmøbler, som firmaet i øvrigt er kendt for. Designprisen anerkender Fumac’s stilling som en seriøs og anerkendt designmøbelproducent, også i internationale øjne. Good Design-konkurrencen havde deltagere fra 35 nationer med et rekordstort antal produkter. Af øvrige vindere kan nævnes NASA's Mars-landingskøretøj, som er designet til Mars-missionen i 2030.


Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk