Søg på arkitekt

 

Fremtidens køkkendesign


07-01-2010 14:36:00
 
 
 
 
print
I løbet af de såkaldte ”nullere” har meget ændret sig - også inden for køkkendesign. Køkkenets funktion er ikke længere kun at være et sted, hvor vi laver mad, men det er også blevet et sted, hvor man nyder at opholde sig. I løbet af nullerne opstod begrebet ”samtalekøkken”. Køkkenfirmaet Invita har opdaget, at der også findes trends i forbindelse med køkkener og køkkenindretning. Derfor har Invita samlet forskellige eksperter med fingeren på pulsen og gode bud på, hvordan forbrugerne herhjemme vil agere i de kommende år.

Eksperterne
En fremtidsforsker, en designer, en trendanalytiker, en arkitektstuderende, en forsker i 'hjemlighed' og Invitas egen innovationsdirektør udgør det nye ekspertteam, som kaldes Invita Trend Study. Eksperterne vil blandt andet se på, hvordan boligens rolle udvikler sig? Om de fleste om fem år vil foretrække et køkken, der er rødt, hvidt, sort eller i naturtræ? "Målet med Invita Trend Study er sparring og idégenerering. Vi håber, at vores nye forum af eksterne eksperter kan give os input, der stiller Invita endnu stærkere og tilfredsstiller vores målgrupper - f.eks. ved at komme med forslag til udvikling af nyt sortiment samt spændende kampagner og butiksindretninger," siger Invitas marketing- og innovationsdirektør Helle Fyllgraf.

Bløde værdier
De seks eksperter mener, at det bliver de indre, bløde værdier, der fremover kommer i fokus, når danskerne indretter sig. Boligen skal ikke bare være en flot skal, der kan vises frem, men skal være et hjem med hygge, varme og personlighed. I forbindelse med køkkenets indretning vil det være vigtigt, at der skal laves mange måltider til både familie og gæster, og at familien skal hygge i køkkenet. Sund mad kommer i fokus, og mange vil prioritere naturlige materialer til køkkenelementerne, i form af forskellige former for miljøcertificeret træ. Der vil også fortsat ske en udvikling af elektriske køkkenmaskiner og web-teknologi til køkkenet, der gør hverdagen lettere for den travle forbruger.

Fokus på køkkenet
Køkkenet er stedet, hvor måltiderne også ofte indtages, det er stedet, hvor man mødes med familien hver morgen og siger godmorgen. Nu tager man gæsterne med ud i køkkenet og sludrer, mens maden laves, og mange køkkener er endda indrettet i åben forbindelse med stuen i et såkaldt køkken-al-rum. Samtalekøkkenet er det åbne køkken, det fælles køkken og et køkken, hvor alle må og kan opholde sig. Derfor er der i fremtiden lige så meget fokus på design i køkkenet, som boligens andre rum.Skrevet af Christina Faaborg Jensen
E-mail: info@moebelbasen.dk
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk