Søg på arkitekt

 

Fokus på fremtiden


14-09-2009 13:07:00
 

Shin Azumi


Shin Azumi

 
 
print
Futuristiske tanker dør aldrig. Det er den japanske designer Shin Azumi et levende bevis på.

Den japanske designer Shin Azumi bevæger sig inden for felterne produkt-, møbel-, og rumfartsdesign. Han arbejder med en bred vifte inden for forbrugerprodukter, lige fra lys, lyd og elektronik til butiksdesign. Hans firma er baseret i London, og kunderne er bestemt ikke kun møbelproducenter.

Observation og udvikling
Shin Azumi arbejder som en videnskabsmand; han observerer. Hans mantra er, at observation altid er nøglen til udvikling – og netop udvikling og perspektiver er et klart tema i hans – for den japanske designtradition typiske – futuristiske designs.

Det handler om at se på tingene objektivt og finde essensen, der viser vejen for udviklingen af projektet. Efter at have distilleret en idé, bærer slutresultatet ofte præg af enkelhed og harmoni, og af at være en ”simpel løsning”.
 
Fun + Function
Vi kender alle udtrykket ‘form og function’. For Shin Azumi er det snarere ’Fun and function’. Funktionalitet er nødvendig for at forlænge designets popularitet – og dermed levetid.

Men det psykologiske aspekt ved et design er mindst lige så vigtigt. Derfor er Azumis designs præget af at have finurlige, futuristiske detaljer samtidig med, at de er meget enkle.

Interaktivitet og internationalitet
For Azumi er et design først komplet, når det bliver brugt. Den æstetiske effekt skal være stor og komforten høj.

Shin Azumis designs er blevet præmieret internationalt og er også blevet en del af mange store museers permanente design-udstillinger, for eksempel kan man finde hans unikke barstole på museer som the Victoria & Albert Museum (UK), the Stedelijk Museum (Holland), the Crafts Council (UK), the Die Neue Sammlung (Tyskland) og the Museum fur Angewandte Kunst i Frankfurt.


Skrevet af Julie Rokkjær Birch
E-mail: julie@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk