Søg på arkitekt

 

Det danske køkkendesign anno 2009


07-01-2009 10:46:00
 

Marrone fra Kvik.


Marrone fra Kvik.

 

Riva fra Kvik.


Riva fra Kvik.

 

Black Oak fra UnoForm.


Black Oak fra UnoForm.

 
print
2009 står for døren, og hvert år byder på nye initiativer, trends og tendenser inden for køkkendesign – næste år handler det i høj grad om naturens harmoniske udtryk, men også om grafisk enkelthed og harmoniske proportioner.

Ligesom det er tilfældet med møbler, brugskunst, tøj, biler mv. markerer det nye år traditionen tro en ligeså ny forventning til videreudvikling i trends og tendenser inden for køkkendesign.

Naturlige farver og materialer
En gennemgående trend i indretningen er brugen af naturlige farver og materialer. Naturens harmoniske udtryk er hos Kvik køkkener med til at understrege hjemmets rolle som fristed. Dette ses også i både køkkenet og badet, hvor flere forskellige træsorter præger lågerne.

Således udsender bl.a. Kvik allerede nu sit 2009 katalog med seneste trends og gode indretningstips, tilsat en masse skønne detaljer.

Ifølge concept manager hos Kvik, Søren Thygesen hænger naturens indtog i boligen tæt sammen med tidsånden.

Tryghed og varme
”Fokuset på at leve mere miljørigtigt og beskytte naturen sætter sit præg på de ting, vi også gerne vil omgive os med. Samtidig udstråler træ noget trygt og varmt. Værdier som vi gerne vil have i vores bolig,” forklarer Søren Thygesen.

Lige fra den lyse nyhed Riva i børstet egetræ over Marrone i mørk valnød til den sortbejdsede egetræslåge Sera. Naturen er inspirationen, og det må gerne se lidt råt og rustikt ud.

Kraftfuld, rå, elegant og sexet
Men også andre tendenser præger markedet i 2009.

Efter en periode med obligatorisk hvide køkkener er køkkenmoden for alvor gået i sort – men på en positiv måde. Ikke siden 70’ernes laboratoriebejdsede bordplader har den markante ikke-farve været så fremtrædende som i dag.

Sort har gennem tiden været mode- og designverdenens absolutte darling. Sort er kraftfuldt, råt, elegant, urbant og sexet.

Se f.eks. årets store køkkennyhed fra uno form; ’Black Oak’ er cool køkkendesign baseret på luksus og for dig, der har smag for rene linjer, lækre materialer og et stærkt individuelt look.

Helt igennem sort
Med sin betagende grafiske enkelhed og harmoniske proportioner forener luksuskøkkenet Black Oak overbevisende design og funktionalitet.

Også materialemæssigt er Black Oak helt unikt, idet træet – italiensk poppel – er fuldt gennemfarvet med sort plantefarve og ikke blot overfladebejdset.

Gennemfarvningen sikrer, at elementerne har en ekstrem holdbarhed og fremstår med en blød stoflighed og varme, der klæder det stringente design og den maskuline farve.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk