Søg på arkitekt

 

Daybed for seniorer – vinderen af Erik Jørgensen Design Award 2009


17-07-2009 08:58:00
 

Daybed for seniorer


Daybed for seniorer

 
print
Vinderne af Erik Jørgensen Design Award 2009 blev Ebbe Gehl & Søren Nissen med deres bidrag "Daybed". Opgaven var at designe et unikt seniormøbel med respekt for ældres ret til eksklusivt og originalt design på lige fod med deres yngre medborgere.

Ældre designere med i konkurrencen
Niels Jørgensen, direktør i Erik Jørgensen, er begejstret for opgaven.

”Vi ønsker at være med til at skabe et møbel, som belønner den generation, der har arbejdet hele livet på at skabe grundlaget for det nuværende velfærdssamfund og som nu står overfor at skulle nyde sit otium.”

Derfor blev der også for første gang inviteret designere med i konkurrencen, som var 65 år eller derover. Desuden blev designere fra Japan opfordret til at deltage. Normalt er konkurrencen forbeholdt unge designere under 35 år, som ifølge Niels Jørgensen altid fortjener chancen for at vise, hvad de kan.

Nyfortolkning af en daybed
Vinderen blev en helt ny fortolkning af en daybed designet af Søren Nissen og Ebbe Gehl – begge hører til +65-segmentet. Jurymedlem, Mette S. Dalby, museumsinspektør på Trapholt, udtaler:

” Vinderen var i mine øjne helt klart Daybed’en, som løste den stillede opgave bedst af alle. Det er lykkedes de to designere at skabe et moderne møbel, som har flere funktioner i et stramt og enkelt formsprog – og så er den afsindigt smukt udført. Det er faktisk lykkedes de to 65 årige designere at skabe et meget moderne og tidssvarende møbel, med sit helt eget udtryk, hvor materialer, farveholdning og hele æstetikken er i orden”.

Ærligt og fortællende
Søren Nissen og Ebbe Gehl ville designe et møbel, der var ærligt og fortællende.

”Det kan man f.eks. se på Daybeden, hvor madrassen hviler på gjorde, som er spændt op på trærammen. Det er helt tydeligt, hvordan det er konstrueret. I vores øjne skal man kunne se, om møblet er hårdt eller blødt, tungt eller let og så må man gerne bruge hjertet, når man designer”, siger Ebbe Gehl.

Præmien var et rejselegat på 25.000 kr. Det er endnu ikke besluttet, om Daybed’en bliver sat i produktion.


Skrevet af Julie Rokkjær Birch
E-mail: julie@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk