Søg på arkitekt

 

Dansk designoffensiv i Canada


28-01-2009 11:02:00
 

Arkitekt Frank Gehry (t.v.) med Matthew Teitelbaum, direktør for Art Gallery of Ontario.


Arkitekt Frank Gehry (t.v.) med Matthew Teitelbaum, direktør for Art Gallery of Ontario.

 

Model af Art Gallery of Ontario i Toronto. Bygningen stod klar før Jul '08.


Model af Art Gallery of Ontario i Toronto. Bygningen stod klar før Jul '08.

 
print
Danmark og dansk design fik en prominent placering, da Canadas største kunstmuseum, Art Gallery of Ontario i Toronto, før Jul genåbnede dørene for publikum. Museet har været underlagt en længere renovering, udført af den verdensberømte canadiske arkitekt, Frank Gehry.

800.000 besøg i 2009
En række danske designvirksomheder blev udvalgt til indretningen af den spektakulære tilbygning med produkter spændende fra danske designmøbler, porcelæn, glas og bestik til dansk trægulv, belysning og tæpper. Kunstmuseet forventer i 2009 omkring ca. 800.000 besøgende, som selv vil kunne købe dansk design i museets designshop.

"Dansk designs fornemme placering på Art Gallery of Ontario udgør et markant og permanent fingeraftryk for Danmark i Canada. Når dansk design er udstillet på Canadas største kunstmuseum, betyder det en blåstempling af dansk design, kreativitet og håndværksmæssig kvalitet", udtaler Christian Scherfig, direktør i Dansk Design Center.

SuperDanish og Frank Gehry
Indretningsprojektet, der går under navnet SuperDanish, er blevet til i samarbejde med den danske generalkonsul i Toronto, Arne Nordtorp, og Peter Mørk fra det danske handelskontor i samme by.

De har gennem et par år været i kontakt med Frank Gehry og fik gjort ham så interesseret i danske designløsninger, at det blev afgørende for valget af indretning til museet. En række danske og canadiske fonde og sponsorer har bidraget til at virkeliggøre projektet.

15 danske designvirksomheder
De 15 danske virksomheder, hvis produkter nu kan ses på museet, er Fritz Hansen, Egetæpper, Fredericia Furniture, Louis Poulsen, Holmegaard, Engelbrechts, Georg Jensen, Askman Furniture, Rikke Jakobsen, Carl Hansen & Søn, Erik Jørgensen, Eva Denmark, Onecollection, Junckers og BabyDan.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk