Søg på arkitekt

 

Dansk design i Nicaragua


20-05-2009 13:29:00
 
 
 
 
print
Det gav sjove kommentarer, da nicaraguanske snedkere skulle prøve kræfter med dansk møbeldesign. Designstuderende Jonas Pedersen rejste til Managua for at skabe en prototype af det bæredygtige design, som indbragte ham 1.pladsen i FSC-designkonkurrencen Wood is Good.

Her vandt Jonas med sit nytænkende garderobemøbel Extrude en rejse til Nicaragua. Og netop i disse dage ankommer prototyperne til Danmark, så alle kan se, hvad der kom ud af turen.

Skandinavisk design
Formålet med rejsen var, at Jonas skulle afprøve, hvordan man som designer kan tage grønne og sociale hensyn uden at gå på kompromis med gode designprincipper.

Samarbejdet skulle blandt andre skabe ny viden om skandinavisk design hos det nicaraguanske værksted og samtidig være med til at sætte fokus på, at oprindelsen af de materialer, vi går og anvender, har stor betydning for mennesker og klima verden over. Derfor gik en del af turen også til de bæredygtige FSC-skove, som lagde træ til designet.

Pindebrænde?
Et spinkelt, skandinavisk udtryk kan virke næsten komisk i en del af verden, hvor møbler skal være store og robuste, så der blev grint noget af de fire ”pinde” som danskeren kom slæbende med. ”Kan vi ikke lave den i dobbelt tykkelse” jokede en af snedkerne.

Men da man fik kombineret det lette design med flot bæredygtigt hårdttræ fra de nicaraguanske skove, blev skepsis til smil og et eksemplar står allerede og pryder den danske ambassade i Managua.

Nyt design med mening
Dommerne Louise Campbell, Cecilie Manz og Tobias Jacobsen kårede Jonas’ design Extrude som vinder, fordi det var helstøbt, gennemtænkt og ifølge Tobias Jacobsen havde fine detaljer, der sender hilsner tilbage til danske designklassikere som Børge Mogensens.

Desuden er møblet designet i bæredygtig FSC-træ og er lavet, så det let kan pakkes og fragtes med omtanke for miljøet. Extrude er endnu ikke i produktion, men flere designvirksomheder har vist interesse for at sætte det i produktion.

Wood is Good er et samarbejde mellem FSC Danmark, WWF og Nepenthes.


Skrevet af Jacob Munkholm
E-mail: jmj@ufnw.com
Website:
 
 
tilbage

Sitemap - mail: info@moebelbasen.dk